- Vil du ta på deg MIL-drakt og heie på dem i morgen?

- Det er vel å dra det litt langt, sier Edvardsen og ler før han fortsetter.

- Om Melbo klarer en uavgjort eller en seier i Bodø, vil jeg ikke skrike. Jeg tror likevel den sitter for langt inne. MIL er ikke gode nok per dags dato til å ta Glimt borte, sier Edvardsen og begrunner det på følgende måte.

- Glimt har i det siste spilt kampene sine etter helga og har derfor kunnet toppet laget med de spillerne som ikke spilte A-lagskamper i tippeligaen. Det har gjort at de har tatt mange poeng i det siste.

For noen uker siden fikk SIL selv kjenne på det da de spilte en gog kamp, men likevel måtte reise hjem med 0-3 i kofferten.

- Da stilte de med åtte spillere med erfaring fra tippeligaen, sier Edvardsen.

Tabell og terminliste i tredjedivisjon finner du her.

Sortland kan berge plassen i helga: - Vi må holde hodet kaldt Vinner Sortland mot Stålkameratene i lørdagens hjemmekamp, samt at Bodø/Glimt og Fauske Sprint må avgi poeng, kan Sortland IL sikre plassen allerede denne helga. - Nøkkel til helga

Til helga vil Edvardsen imidlertid velge seg undertøya av annen farge enn sort og hvitt.

- Det kan for bli Mjølner-truse til helga. Da møtes Mjølner og Bodø/Glimt i Narvik. Drar Glimt hjem med mindre enn tre poeng, er vi sikra plassen.

For etter at Fauske/Sprint tapte mot Mjølner på hjemmebane i helga, er i realiteten Bodø/Glimt det eneste laget som kan utfordre SIL for en plass i neste års tredjedivisjon.

Før tirsdagens kamp står Glimt med 30 poeng med tre kamper igjen å spille. Sortland har 38 med to igjen å spille. Avgir Glimt poeng i en av de siste kampene er SIL sikra.

- Det gjør jo at vi kommer til å føge ekstra med, det er klart, sier Edvardsen.

- Vi tapte fortjent Bodø/Glimt 2 ble minst et nummer for store for Sortland i mandagens bortekamp. Tror på Mjølner

Edvardsen tror at oppsettet i sesongens to siste runder vil hjelpe SIL å sikre plassen.

- Glimt har spilt kamper sent hver runde i det siste og dratt fordel av det. I de to siste rundene spilles alle kampene samtidig. Det gjør at de ikke kan toppe laget på samme måte og dermed jevner det seg mer ut, sier Edvardsen.

- Opp til oss sjøl

Det aller viktigste mener Edvardsen imidlertid er at hans gutter kan avgjøre dette selv. I de to siste kampene møter de Sandnessjøen bort og Melbo borte.

- Vi må holde fokus på det vi skal gjøre. Vi har hatt en god høst og om vi fortsetter å gjøre den jobben vi har gjort, så klarer vi oss. Vi har scora 25 mål hjemme og sluppet inn fem på ti kamper. Det er bra og det tilsier at vi nå skal klare å holde oss. Vi må bare fokusere på den jobben vi gjør.

- Viktig

Selv om MIL fortsatt har en teoretisk sjanse til å klare seg - det vil si at de må vinne sine tre siste og Mjølner må tape sine to siste, så synes Edvardsen det er synd at Vesterålen mest sannsynlig kun har ett lag i tredjedivisjon neste år.

- Jeg skulle gjerne sett at MIL var med oss i tredjedivisjon neste år. Nå ser det mørkt ut med tanke på det. Da er det ekstra viktig at vi gjør jobben vår og beholder plassen.

For sportslig sett for regionene mener han det er essentielt med et lag i divisjonen.

- Det er mye bra arbeid på gang i klubbene i MIL, Stokmarknes IL, i Øksnes, Bø og Andøy. At vi da har en klubb så høyt oppe som mulig rent sportslig slik at vi har et tilbud til de beste spillerne i regionen er viktig, sier han.

Om MIL imidlertid skal overraske i morgen, vet Edvardsen hvem han skal takke.

- Da må jeg takke Thomas (Rønning red. anm. Trener i MIL). Han har gjort en formidabel jobb der. Det er synd de kanskje ikke fikk en like god sesong i år som i fjor, men sånn er det.