Det var en spent gjeng med tredjeklassinger som tirsdag ettermiddag øvde på spreng for å få Stokmarknes første revy i boks.

Fredag er det premiere i Neshallen, etterfulgt av to forestillinger utover helgen. Revyen har fått navnet «For første gang».

– Vi var i rute

Revysjef Tora Elise Mårtensson Aune (19) puster litt ut etter ei full øvingshelg.

– Folk var veldig stressa i midten av helga, men det viste seg at vi var i rute likevel, sier Mårtensson Aune.

Det var først i helga rødrussen begynte med øvinger i Neshallen, siden da har de forberedt seg i aulaen på den videregående skolen.

–Jeg tror alle hadde et lite nervesammenbrudd i helga. Det var nok vanskelig å se for seg at det vi gjorde i aualen, også skulle funke i Neshallen. Heldigvis visste det seg å gå bedre i Neshallen, smiler revyens scenesjef Helene Rask Nilsen (18).

Les også: Jakter «Hadselnøtter»

Oppstart

Ideen om russerevy lå allerede i lufta når gjengen gikk førsteklasse på videregående. Folk likte det de hørte, og dermed ble det satt opp et møte for å snakke om dette var reelt.

97-kullet oppdaget de hadde mange sterke resursser som kunne utnyttes. Med godt samarbeid, eget husband og talentfulle skuespillere, var det ingen tvil. Det blir revy!

– Det som er så spesielt, er at alle som er med på revyen er folk fra tredjeklassene, sier Mårtensson Aune. Med oppstart allerede i september i fjor har det vært mye å gjøre for revyrussen. I tillegg til skole har de hatt øving hver tirsdag siden november. Siden sist fredag har det vært øving hver dag.

– Bare for litt siden hadde vi første revymøte, sier skuespiller og PR-sjef Susanne Pettersen (18) og fortsetter:

– Selv om det er utrolig klisjè å si det, har revyen vært med på å skapt mange nye vennskap og et mye nærmere klassemiljø.

– Fra før av har vi vært en veldig oppdelt klasse, men situasjonen er helt annerledes nå, legger Mårtensson Aune til.

Les også: I gang med russerevy

Stor støtte

Oppkjøringen mot russerevyen har slett ikke vært noen dans på roser for tredjeeklassingene.

– Det er flere ganger vi har sett svart på det, og mange har vært i tvil om vi i det hele tatt skulle komme i mål, sier Mårtensson Aune. Som avgangselever må skolen prioriteres, så noven lange dager har det vært. Heldigvis har lærere vært fleksible, og tatt hensyn til når det har vært øvinger.

– Jeg tror nok lærerne ser fram til helgen er over. Revyen er det eneste vi har bablet om i timene den siste tiden, smiler Rask Nilsen. Mye støtte og råd har vært gull verdt. De forteller at uten Neshallrevyen hadde de ikke klart dette. Hjelpsom har de vært med gode råd, lån av rekvisitter, kostymer og hva enn det måtte være.

– Vi er veldig takknemlig for all hjelpen vi har fått, hos Neshallrevyer og andre privarpersoner, sier Rask Nilsen.

Les også: Fyr Laus klar med julerevy

Premierehelg

– Så plutselig er vi her da, smiler Mårtenssen Aune og fortsetter:

– Jeg må få si at vi er stolte av oss selv. Ingenting hadde vært bedre enn om vi satte en tradisjon nå for rødrussen de kommende årene. Men det er krevende, og noen må ofre og stå på.

Med egenskrevne tekster, beinhard jobbing, og minimalt med revyerfaring overbeviser rødrussen at revyven «For første gang» skal være en revy alle kan kjenne seg igjen i.

I helga blir det blant annet lærerparodi, typiske «for første gang»-opplevelser og som de påstår selv er det mest krevende stykke: en omskrevet versjon av Queens «Bohemian Rhapsody».

– Folk må opp av sofan, og komme å se på, sier Mårtensson Aune. Deler av overskuddet går til kreftavdelingen på Nordlandsykehuseet på Stokmarknes.