– Jeg har aldri vært på Sortland eller Vesterålen før, så det blir gøy å se. Jeg har jo sett bilder av hvor fint det er der.

På lørdag kommer altså Marie Munroe til Sortland. Men veien hit har vært lang. Hun ble født Hilde Marie Kjersem i Ålesund. Etter jazzstudier ved Norges musikkhøgskole på starten av 2000-tallet fikk hun kontrakt med plateselskapet Warner Music og ga ut tre jazzalbum.

Hun har spilt med musikere som Jarle Bernhoft og har rukket å få to Spellemann-nominasjoner. For å nevne noe.

Plateanmeldelse Lioness: - Viser at Sivert er blitt voksen som soloartist

Oppdaget på radio

Og 34-åringen har rukket å få en begivenhetsrik start på 2016. Albumet «Under My Skin», et mer poporientert album hennes tre foregående, kom ut i januar.

Omtrent samtidig kom Sivert Høyem med albumet «Lioness», der Monroe og Høyem synger duett på låta «My Thieving Heart».

– Vi kjente ikke hverandre fra før. Jeg skal ikke sette ord i munnen hans, men Sivert hørte meg på radio, og han sa han likte det jeg drev med, at det var annerledes enn det andre driver med for tida. Det var jo veldig kult at det var ham selv som plukket ut meg. Og jeg var nok litt sjenert med en gang vi møttes, innrømmer Monroe.

Men å synge under innspillingen, det klarte hun.

– Jeg har fått utelukkende positive tilbakemeldinger på duetten. Jeg tror stemmene våre passer veldig bra sammen, og sammen bringer de frem et bra uttrykk.

Les også: Et B-menneske gir ut ny plate

Rausere publikum

Og ikke bare er hun gjestevokalist på «My Thieving Heart» på plata og på norgesturneen til Høyem. Hun fikk også bli med Høyem som oppvarmingsartist, det vil si at hun startet turneen med å varme opp et fullsatt Oslo spektrum.

– Turneen har gått kjempefint til nå, og det har vært veldig et bra publikum overalt. Vi spiller kun i konserthus, og det gjør at publikum faktisk kommer og hører på. Publikum har møtt opp og vært veldig rause mot meg, og det har jeg satt stor pris på.

Hun trekker frem steder som Rockefeller i Oslo som det stikk motsatte av konserthusene hun nå besøker.

– Der går folk stadig bort under konserten, drikker øl og prater. Da er det ikke alltid stas å være oppvarmingsartist, mener hun.

Hyller turnélederen

Nest sist ut på turnélista er lørdagens konsert i Kulturfabrikken på Sortland. Monroe spiller et sett på rundt 20 minutter før Høyem går på scenen.

– Jeg kan ikke spille for lenge heller, da ville det blitt en tålmodighetsprøve for publikum. Sivert kommer på kjapt etter jeg er ferdig, og han spiller deretter et ganske langt sett.

Og hun har bare skryt å komme med når det gjelder å være på turné med en sortlending på 40 år.

– Jeg føler jeg blir sett når jeg er på turné med Sivert. Folk som ikke visst om meg før, oppdager musikken min, og det er veldig stas. Det er en begivenhet som er helt fantastisk å få være med en så god formidler og låtskriver, sier Monroe og legger til:

– Også er han en fantastisk fyr, som tar vare på alle musikerne han har med seg, og han er så utelukkende raus når han møter folk.

Ikke vært i Vesterålen

Men like raus er ikke Høyem i å fôre oppvarmingsartisten på informasjon om hvor han kommer fra.

– Nei, vi har faktisk aldri snakket om det. Jeg skal spørre ham mer om Sortland, lover 34-åringen.

Hun har likevel fått inntrykk av at Høyem har et veldig hengivent publikum i nord.

– Det har jeg fått med meg, og det er så fint at dere setter så stor pris på Sivert i hjembyen hans, og jeg gleder meg til å hilse på det nordnorske publikummet, sier Marie Monroe.