– Vi har hatt en kjempesesong. Jeg kan ikke huske at vi har solgt så mye ski i løpet av de 20 årene jeg har holdt på. Dette er rett og slett ny rekord i salg av ski, sier daglig leder Einar Phil til VOL.

Mer enn 250 pakker

Han forteller at de har solgt i overkant av 250 skipakker i løpet av skisesongen.

–  Det er ekstremt for Hadsel med tanke på størrelsen. Dersom vi selger halvparten i en vanlig skisesong, er det veldig bra. Flere har til og med kjøpt skipakker selv om de har ski fra før, sier han.

I januar hadde Phil og Cornersport solgt omtrent 150 skipakker. Han forteller at salget gikk noe ned i kuldeperioden som varte fra januar til mars, før det eksploderte igjen før påske.

– Da var det nesten Klondyke, med stor etterspørsel. Nå har vi ikke så mange ski igjen. Det har å gjøre med at ingen leverandører kan gi oss pakker, som inkluderer både ski og sko. Dersom vi skal kjøpe separat hos ulike leverandører og sette sammen selv, blir det veldig dyrt. Vi er derfor avhengig av pakker, sier han.

20 prosents øke

Ifølge Phil varer skisesongen en måned til og regner derfor med å selge noen ski til før det er slutt for denne gang. Det gode skisalget har også bidratt godt til at fjorårets omsetning var av det svært hyggelige slaget.

– Vi har økt omsetningen med 20 prosent fra i fjor og bikket 13 millioner kroner i 2017. Det var også ny rekord og selvsagt et kjempegodt år omsetningsmessig, sier han.

Monterer sykler

Og snart starter sykkelsesongen. Phil tror ikke det blir mindre hektisk da.

– Nå monterer vi sykler døgnet rundt og bruker helger om nødvendig. Men vi er vant til å stå på, så det går bare fint, slår Einar Phil fast.