– I sommer er jeg her hver onsdag og torsdag. På vinteren blir det turer til Harstad hver onsdag og fredag, sier Hanssen, som onsdag morgen var godt i gang med å selge fiskeprodukter fra produsenter på Myre.

Lite reker

– Jeg har ikke reker her i dag. Det er svært vanskelig å gå fatt i ferske reker i disse tider. Det eneste må være de som driver med reker i Lyngen, sier Hanssen, som stadig får spørsmål om dette.

Han synes det er veldige stive priser på reker nå om dagen.

– I dag har jeg i alle fall hvalkjøtt med meg hit til Harstad. Det er fortsatt noen som sverger til den råvaren. Akkurat nå er det jo også godt grillvær, sier Hanssen, før han ekspederer neste kunde.

Produksjon

– Det går mye torsk i forskjellige varianter. Både røkt, boknet og saltet. Det er et fiskeslag som alltid vil være etterspurt hos oss. I tillegg til salt uer, sier Hanssen.

– I dag er det først og fremst seifilet og hvalkjøtt som er med som ferskvare, sier han, før han hiver to pakker med hvalkjøtt i posen til en lokal kunde på Sama.

– Det er mange stamkunder her. En del kjenner en igjen, sier fiskemannen, som hadde noen uker opphold i juni på grunn av service på utstyret han har i fiskebilen.

På farten

Normalt er S. Hanssen på tur fire dager i uka. Narvik er fast hver mandag. Til Narvik har han kjørt med fisk i over 25 år. Tirsdag går turen til Ballangen.

– Jeg skal stå her på Sama fram til skolestart. Da er det normalt rolig med kunder her i Harstad. Da drar jeg og min bedre halvdel til Syden i to uker, forteller Steinar Hanssen fra S. Hanssen AS fra Myre.

Fiskehandleren fra Vesterålen er glad for at en nå er ferdig med rundkjøringen et drøyt steinkast unna fiskebilen. Nå er det større plass og mindre støy fra anleggstrafikk enn tidligere.