VOL møtte fredag de to unge skiløperne fra Hadsel på flyplassen, rett før de skulle ta av i retning Gardemoen. Gjennom god innsats har Holst og Sørensen bemerket seg, og dermed kommet gjennom det trange nåløyet det er å bli kvalifisert for deltakelse. Startbillett i Ungdomsstafetten tilsvarer minst uttak til kretslag i fotball.

UttakStafetten i Holmenkollen går over fire etapper på 3,5 kilometer. Skikretsene i Norge deltar jevnt over med to lag hver. For både Bastian og Ingrid er det ikke hverdagskost å reise uten foreldre på skistevne. De får imidlertid med seg kjente voksenpersoner fra Nordland skikrets.

Gleder seg- Klart jeg skulle hatt med pappa, men jeg er helt sikker på at det går veldig bra uten han også, smiler Bastian etter å ha sjekket inn og fått billett. Det er veldig lite reisenerver å se. Et år eldre Ingrid er enda mer avslappet.

På programmet til ungdommene er det lørdag billetter til verdenscupen på 50 kilometer i Holmenkollen. De får også overvære kombinertøvelsen senere på dagen. Deretter følger lett trening, før kvelden avsluttes med bankett. Søndag morgen er det skitesting og oppvarming, før det braker løs for alvor.

Bankett- Det kommer til å bli artig, selv om jeg gjerne skulle fått gått en fristiletappe, sier Bastian. Han går andre etappe. Ellers på laget er det en unggutt fra Bodø, samt to jenter fra Bossmo & Yttern.

Det er til sammen 31 lag som står på startstreken. Disse utgjør 120 av landets aller beste unge skiløpere.

- Jeg trener fra fem til seks ganger i uka for tiden, forklarer Bastian.

- Går det bra å trene så mye?

- Ja, jeg synes det er artig. Pappa er gjerne med på tur, og det samme er ofte lillebroren min.

- Når det gjelder turen til Oslo, så håper jeg jo å gjøre et så godt løp som mulig, men jeg tror at selve opplevelsen totalt

kommer til å bli like bra som selve skiløpet, sier unge Holst.

- Jeg trener stort sett hver eneste dag, kanskje med en dag pause innimellom, forklarer Ingrid.

- Du blir ikke lei av å trene så mye?

- Neida, vi varierer med ulike typer trening, så det går helt bra.

- Hva synes du om å reise bort uten det faste støtteapparatet ditt?

- Det er første gangen jeg reiser slik, og det er spennende. Det går nok helt fint. Ingrid går på skikretsens andrelag.

- Min ambisjon er å gå så fort jeg bare klarer, og ellers ha en så god opplevelse som mulig, smiler hun.