– Hun er jo ei livlig dame med mye futt i, så det ble et kjempefint besøk. Vi fikk gjort mye i løpet av besøket og hadde mange gode samtaler med både voksne og barn. En suksess med andre ord, sier Marianne Rognan, ordførerkandidat for Øksnes Ap.

Brenna var i utgangspunktet invitert til å overvære årsmøtet i lokalpartiet. Men da hun takket ja til besøket, valgte partiet å gjøre litt mer av det hele. Rognan sier det var sporty gjort av alle som stilte opp, midt i middagstida en søndag i vinterferien.

– Vi besøkte også Sortland videregående skole avd. Øksnes, der hun møtte elever og lærere fra fiske- og fangstlinja på Myre. Både elevene og lærerne var klare i sin tale om viktigheten av å bevare utdanningstilbudet for vår region, påpeker Rognan.

Barnearbeid?

En tur innom tungeskjæring var også på programmet, der ministeren møtte flittige barn og ungdommer mellom fire og 14 år.

– Så hun uttalte ikke at dette er barnearbeid?

– Hehe, nei hun gjorde ikke det. Tungeskjæring er en frivillig tradisjon på våre kanter og alt annet enn barnearbeid, fastslår ordførerkandidaten.

Senere på søndagen holdt Øksnes Ap et åpent møte for alle som var interessert, der det kom mange innspill og spørsmål til ministeren. Rognan oppsummerer dagen som god.

– Vi satt stor pris på at ministeren prioriterte å besøke oss.

– Begynner dere nå å bli klar for valgkamp?

– I praksis har vi vel så smått startet, og vi har en god plan. Så ja, vi er klare til valgkamp, fastslår Marianne Rognan avslutningsvis.