27-åringen fra Lødingen har tidligere jobbet som journalist i NRK Nordland i Bodø, og er kjent som programleder for dokumentarserien NRK Innafor.

I 2021 sa hun opp jobben i NRK, og har de siste to årene jobbet som turguide på Svalbard.

Nå vender hun altså hjem igjen og tilbake til journalistyrket.

Det er utrolig spennende og rart. Jeg følte meg ganske ferdig med journalistikken da jeg dro til Svalbard. Men så har nysgjerrigheten kommet krypende tilbake, og jeg har savnet veldig det å skape noe. Svalbard er min store kjærlighet, vi har ikke slått opp. Men jeg hadde visst ikke slått opp med journalistikken heller, fastslår Bratland Erikstad i ei pressemelding.

Stort nyhetstrøkk

Bratland Eriksen vikarierer for NRKs faste journalist i Lofoten, John Inge Johansen, som midlertidig har flyttet til Bergen.

Hun danket ut 20 andre søkere til stillingen.

Distriktsredaktør Vibeke Madsen er veldig glad for at Vilde har takket ja til stillingen.

– Vilde er en dyktig og solid journalist som vi er trygge på at vil gjøre en veldig god jobb for oss. Hun skal jobbe i region med mange hendelser og stort nyhetstrøkk. I tillegg at hun kjenner regionen godt fra før, er hun sterk på menneskemøter og historieformidling. Vi ser frem til at Vilde er på plass ved kontoret vårt i Svolvær, sier Madsen.

Vilde er fra Lødingen og skal i sitt virke dekke områdene Vesterålen og Lofoten. Foto: Patrick da Silva Sæther

– Godt å komme hjem

Vilde starter i jobben 1. september og vil dekke områdene Lofoten og Vesterålen for NRK.

NRK Nordland har hovedkontor i Bodø, og lokalkontorer i Svolvær, Narvik, Mo i Rana og Brønnøysund.

– Det artigste med journalistikken er jo å formidle alle slags historier, og kanskje særlig i Lofoten og Vesterålen - her sier man ting som det er. Jeg er muligens noe inhabil, men visuelt sett er Lofoten og Vesterålen også noe av det villeste Norge kan by på. Det føles ganske perfekt å gjøre comeback her. Dessuten er det godt å komme hjem, så klart.