– Det er vi selvfølgelig strålende fornøyde med. Det er en fantastisk bekreftelse på det vi har gjort, sier ordførerkandidat Elisabeth Sørdahl.

Sørdahl er stolt over jobben partiet har lagt ned i forkant av valget, og resultatet det har gitt. Nå skal de begynne å se på hvem som er aktuelle samarbeidspartier.

– Vi har lagt ned en stor innsats i valgsakene, og har presentert oss, så det er vi kjempestolte over. Det ligger i kortene at vi må samarbeide. Nå skal jeg opp for å telle personstemmer, også skal vi sondere litt utover dagen for å se hvem som er aktuelle kandidater for oss, sier hun.

– Vil ha ordførersetet

Ordførerkandidaten har hele tiden vært klare på at Høyre ønsker ordførersetet. Nå må de finne noen som de vil samarbeide med.

– Det er helt avgjørende at vi har det samme utgangspunktet for hva vi ønsker for Øksnes. Vi må finne noen som er enig i at jeg skal bli ordfører og som støtter våre politiske hjertesaker, sier hun.

Stor nedgang for Sp

Høyre fikk kun 8,4 prosents oppslutning ved valget i Øksnes i 2019.

Da klokka hadde passert 02.30 natt til tirsdag, og alle stemmene var opptalt, sto partiet med 30,4 prosents oppslutning.

Det er en økning på 22 prosentpoeng.

Senterpartiet er nest største parti med 21,6 prosent, tross en stor nedgang fra forrige valg.

Arbeiderpartiet gikk også en del ned, og endte på 19,3 prosent.

SV gjorde det langt bedre enn sist, og endte på 15,3 prosent (en økning på 8 prosentpoeng).

Frp gikk frem 3,5 prosentpoeng fra valget i 2019, og endte på 13,4 prosents oppslutning.