De ansatte på Elkjøp Sortland ønsker å videreføre tradisjonen fra mai, hvor de arrangerte såkalt fotballtrøyefredag. Signerte fotballtrøyer fra Norge og utlandet ble auksjonert bort for totalt 117.000 kroner som ble gitt til Barnekreftforeningen.

Nå er det tid for gullsløyfe-aksjon, og i den forbindelse inviterer de ansatte til arrangement på Handelsparken førstkommende lørdag.

– I samarbeid med brannvesenet har vi fått brannmaskoten Bjørnis til å komme hit. Brannmenn har jo generelt høy risiko for kreft, så de brenner for saken og har sagt at de ønsker å støtte oss, sier Bent Larsen hos Elkjøp Sortland, som forteller at det er en mulighet for at Bjørnis kommer med brannbil.

Til inntekt for Barnekreftforeningen

Kiwi sponser frukt, mellombarer og drikke til barna, og Rema 1000 sponser med is til alle barn. De ansatte på Elkjøp skal dessuten donere en sum til foreningen fra personalkassa.

Gullsløyfa er det internasjonale symbolet for barnekreft. Barnekreftforeningen skriver på sine nettsider at sløyfa ble laget i gull siden gull er et av de edleste og mest verdifulle metallene vi har.

September er den internasjonale barnekreftmåneden, og inntektene fra salget av gullsløyfer går uavkortet til Barnekreftforeningens arbeid for barna og deres familier.

Gullsløyfa er det internasjonale symbolet for barnekreft. På lørdag vil det være mulighet til å kjøpe gullsløyfer i andreetasjen på Handelsparken, hvor inntektene går til Barnekreftforeningen. Foto: Rune Nybrott Hals

Høyt engasjement

– Det har vært fokus på Barnekreftforeningen og gullsløyfa i noen år nå, men det siste året har vi prøvd å ta det til et litt høyere nivå lokalt. Engasjementet hos de ansatte har vært skyhøyt, sier ansatt Arild Heimgard, og fortsetter:

– Sammen med Bjørnis ønsker vi denne lørdagen å feire alle barn. Forhåpentligvis kan vi skaffe litt inntekter til barnekreftforeningens arbeid for barn som rammes av kreft og deres familier.

Heimgard forteller at det er Bjørnis fra Hadsel brann og redning som skal komme, og det ryktes at han ankommer Handelsparken rundt klokken ett på lørdag.

– Vi har snakket med Bjørnis og han er kjempespent på lørdagen. Forhåpentligvis kommer han i full utrykning rett til hovedinngangen, hvor han håper det er fullt av barn som er klare til å ta han i mot. Han deler sikkert ut noen skikkelige bamseklemmer også, avslutter Heimgard.