Gjennom samarbeid med skoleklasser i distriktet ble det blant annet gjennomført 22 overnattingsturer på turlagets hytter.

Det skriver foreningen i en pressemelding.

På disse turene deltok til sammen 407 elever og 71 lærere og foreldre, opplyser Willy Vestå.

Han leder turlagets samarbeid med skoleklasser i distriktet.

– Og i året som gikk var aktiviteten større enn noen sinne. Blant de 407 elevene som overnattet på klasseturer var flertallet ungdomsskoleelever. Dernest barneskoleelever, og endelig to videregående-klasser med til sammen 48 elever.

Men nyheten er i realiteten enda bedre, mener Vestå.

– Det hender at skoleklasser bruker hyttene våre uten noe formalisert samarbeid innenfor et turlagsprosjekt. Dermed kan vi nok plusse på noen klasser når det endelige hytteregnskapet for 2022 settes opp.

Gratis

Gjennom samarbeidet med Vesterålen Turlag oppnår skoleklassene gratis overnatting, samt støtte til proviant. De får også tips til et enkelt naturfaglig innhold for turen. Turlaget får støtte fra Miljødirektoratet til pengeutleggene, men ellers er prosjektet som alt annet i turlaget drevet på dugnad. Den mest populære hytta for klasse-overnattinger er Turlagsstua i Sortlandsmarka, dernest Guvåghytta i Bø og Snytindhytta på Hinnøya.

– Belønninga til oss frivillige ligger i alle rapportene om gode tur-opplevelser vi får fra skoleklassene, sier Willy Vestå.

– Hytteturene vekker barnas interesse for friluftsliv, men vel så viktig for mange skoleklasser er nok betydninga for klassemiljøet. En hyttetur er ofte det som skal til for å bygge et godt lag.