Facebooksiden "Vesterålen" har i skrivende stund 10.223 liker. Det er 1.391 færre enn "Lofoten.com" på Facebook. Det vil vesterålsentusiasten Kundan Rockstad fra Valdres gjøre noe med.

Det var Glenn Eirik Hansen fra Stokmarknes som i 2009 opprettet siden. Nesten uten aktivitet skjøt siden opp i utrolige 9.300 liker. Til sammenligning har Vesterålen Online 6505 liker i skrivende stund.

Her kan du lese mer grunnlaget og forhistorien:

- Det er tankevekkende at Glenn Eirik Hansen, en ungdom på nå 25 år fikk i gang denne siden for Vesterålen kun som privatperson uten tilknytning til reiseliv eller andre organisasjoner. Alene nådde han nesten 10.000 liker, sier Kundan Rockstad. Han kom over siden da han skulle på ferie til Vesterålen og Lofoten og gjorde research før turen.

Vesterålen

- Jeg har reist mye rundt i hele verden og liker å sette meg inn i de stedene jeg reiser til. Da gjør jeg undersøkelser på nett og ser hva andre skriver om plassen jeg har tenkt å reise til. I Vesterålen fant jeg denne siden til Glenn Eirik Hansen, men det var liten aktivitet på den. Da ble jeg nysgjerrig på hvorfor så mange likte Vesterålen. Det måtte jo være et stort potensial til å fylle ut med godt stoff som balnt annet gode bilder, sier Kundan Rockstad til VOL.

Da Rockstad kom til Vesterålen ble han bergtatt av naturen. Han er oppvokst på Finnsnes, men anser seg som verdensborger. Han lurte sjokkert på hvorfor han ikke hadde vært i Vesterålen før siden det var så vakkert her.

- Jeg kjørte egen bil gjennom Lofoten og Vesterålen. Ville se et området jeg aldri har vært i og jeg kom til Sortland 15. august og ble vist litt rundt. Jeg bare elsker området etter å ha overnattet på Guvåghytta, kjørt Andøya rundt, spist en herlig middag i Nyksund, sett på solnedgang fra Uværshytta, fått sett ei hurtigrute på land, prøvd rappelering på Skogsøya for første gang i mitt liv på tross av min høydeskrekk. Fantastisk! Må også nevne at jeg for første gang fikk seile en fembøring på 42 fot som ligger i Sortland igjennom Sortlandsundet. En stor opplevelse som jeg håper at flere kan får oppleve, sier Rockstad nesten uten å puste. Det er tydelig at Vesterålen har gjort sterkt inntrykk på mannen.

Lofoten

Etter å ha forelsket seg i Vesterålen kjørte Rockstad videre til Lofoten og det er mye vakkert der også synes han.

- Men det var bare en liten snutt ytterst som jeg synes var verdt å se på. Jeg ville bare tilbake til Vesterålen da det er et mye større mangfold med natur og aktiviteter. Min opplevelse er at Vestrerålen er litt avglemt, alle snakker om Lofoten og Lofoten markedsføres nasjonalt og internasjonalt. Men min mening er at Vesterålen har like mye eller mer å by på enn  Lofoten, forteller en entusiastisk Rockstad.

Og litt av motivet til Rockstad for å engasjere seg i Vesterålens Facebook-side er at han ønsker at den skal bli større enn den største i Lofoten.

- Siden lå på en måte nede og jeg fikk lov av Glenn Eirik Hansen å legge ut bilder. Jeg hadde jo tusen bilder fra turen min i Vesterålen. Etter å ha postet et bilde hver dag så kom siden opp i over 10.000 liker. Men jeg tror det er enda større potensial i siden. Og det var jo ikke helt rett at en fra Bjorelvnes ved Finnsnes som bor i Valdres (uten tanglukt og nordlandsbåter) skulle drive siden for Vesterålen. Så jeg fant etter ei stund tre andre personer fra Vesterålen som tar flotte bilder og fikk de også lagt inn som administratorer. Det er Øystein Lund Ingvalssen, Connie Skagen og Bente Myhre, sier Rockstad.

Lite som skal til

- Det er imponerende så lite som skal til. Nå må vi brette opp ermene og om noen hundre personerdeler siden så går vi forbi Lofoten. Vi skal ikke konkurrere, med dem, men henge oss på bølgen. Det er nok smart. Ikke bare gjemme oss bak fjellet, men være med der det skjer, tror Rockstad.

Han mener man må våge å bryte grenser. Selv har han hatt en utfordring som han har slitt med hele livet. Nemlig høydeskrekk. Den ble brutt etter et møte med Bente Myhre og henns rappelleringsutstyr på Skogsøya. Kanskje dere i Vesterålen tregner å bryte grenser i forhold til Lofoten. Regionen dere bor i fortjener en så flott side. Det er utrolig vakkert der dere bor og naturen rørte meg veldig. Jeg savner vestrålen og jeg kommer tilbake i desember for å nyte den vakre naturen på vinterstid. Det er følelsen jeg håper mange flere også vil sitte igjen med etter et besøk i Vesterålen.

- Så kom igjen, la oss vise nok engasjement til å komme oss forbi Lofoten. La oss skape en sunn konkurranse. Kanskje folk i Lofoten hiver seg rundt for å forbli størst? Det få så være. Det er engasjementet og entusiasmen jeg er opptatt av. Jeg oppfordrer mange til å like denne Facebook-siden for det hjertevarme og flotte området dere har med et mangfold av både natur, aktiviteter og variasjon som nærområdene rundt kan misunne dere, oppfordrer Kundan Rockstad.