I oktober i år sendte Jonny Rinde Johansen et brev til Øksnes kommune ved rådmannen der han ba administrasjonen om å innarbeide kostnader for videre fiberutbygging i budsjett for 2013.

- Som en av initiativtakerne til prosjektet for videre utbygging av fiber til Stø, Klo og Strengelvåg ser jeg meget positivt på den dialog som er startet mot Fylkeskommunen. Ber herved om at rådmannen merker seg følgende oppfording:

Med bakgrunn i formannskapsak 111/11 bes det herved om at administrasjonen innarbeider kostnader for videre fiberutbygging i budsjett for 2013. Arbeidet med finansieringsplan/kostnadsanalyse må utarbeides så raskt som mulig slik at en eventuell anbudsprosess ikek forsinkes. Dersom arbeidet må gjennomføres i etapper, ber jeg herved om at bygdene Stø, Klo og Strengelvåg prioriteres først, skriver Rinde Johansen i brevet.

1 million kroner

I etterkant av brevet til administrasjonen har Rinde Johansen kontaktet samtlige parti i kommunen der han understreker at han i denne saken ikke opptrer som politiker, men som representant for nordbygdene. Han anfører at det er indikert at kommunens egenandel i prosjektet vil ligge rundt 1 million kroner. Han understreker samtidig at det i rådmannens forlsag til budsjett for neste år ikke var avsatt midler til en fiberrealisering i retning Stø.

Fiberentustiasten og høyrepolitikeren skriver videre i brevet til de politiske paritene at han vil ta opp saken under kommunestyrets behandling av budsjettet i november.

- Jeg vil fremlegge forslag til vedtak om å avsette 1 million kroner til realisering av dette i 2013. Herved ber jeg om at deres parti ser viktigheten av å støtte denne sak, slik at vi kan samles om et felles vedtak, oppfordrer han i brevet.

Disponible midler

- Nordland fylkeskommune har ikke disponible midler på inneværende års budsjett som kan benyttes til nevnte formål. Forutsatt et positivt vedtak neste år kan det være aktuelt å benytte midler fra lånefondet til realisering av prosjektet, sier ordfører Jørn Martinussen ifølge Øksnesavisa.

Ordføreren siere videre at det er tilstrekkelig med disponible midler på fondet til kommunens egenandel slik at det ikke er påkrevd å sette av milder i budsjettet.

- Forutsatt et positivt vedtak fra Nordland fylkeskommune, vil saken legges frem for kommunestyret i egen sak i 2013, sier ordføreren.