Tirsdag ble opplagstallene for norske aviser i 2014 offentliggjort. De store opplagsvinnerne i Norge er lokalavisa Framtida i Meløy kommune i Nordland og fiskeriavisen Kyst og Fjord. Sistnevnte har lokalkontor på Sortland.

Overrasket

Journalist på Sortland-kontoret, Dag Erlandsen, er nesten overrasket over tallene som viser en økning fra 1536 i nettoopplag i 2013 til 1824 i 2014.

- Vi hadde en opplagsøkning på 17 prosent i fjor. Personlig trodde jeg ikke at det var mulig med en slik vekst en gang til, så jeg er ganske overrasket, sier han til VOL.

- Da vi startet opp var det mange som mente dette kom til å bli et mislykket prosjekt, men det har gått motsatt vei. Jeg tror vi dekker et behov: nordnorsk fiskeri, nærmest mulig kaia og de som driver næringa. Også er vi en dreven gjeng. Vi er fire journalister med til sammen godt over 100 års erfaring i avisbransjen, sier Erlandsen til VOL.

- Viktig å være i Vesterålen

Kyst og Fjord ble lansert i 2011 som en fiskeriavis godt forankret i Nord-Norge. Hovedkontoret ligger i Kjøllefjord i Finnmark, med lokalkontor i Tromsø og Sortland.

Erlandsen tror det er svært viktig at avisen har kontor i Vesterålen.

- Lofoten, Vesterålen og Senja er fiskerimekka, et tyngdepunkt i fiskeindustrien. Her er det skreiinnsig, skreifestival, sild, båtkjøp og kvoter - det skjer enormt mye akkurat her, sier han.