Vaular ble i fjor kåret til Årets liveartist og han fikk i tillegg P3-prisen under P3 Gull. Han har vunnet tre Spellemannpriser så langt i karrieren og har i løpet av det siste året gitt ut tre minialbum som alle har høstet strålende kritikker.

Festivalsjef Jan Santocono er i fyr og flamme over at Vaular nå kommer til Harstad i august. Han ble nyfrelst da han så Lars Vaular opptre på en festival i fjor sommer og bare måtte booke bergenseren til BAKgården 2016.

– Opp gjennom årene har vi gang på gang erfart at rapperne leverer fabelaktige konserter under BAKgården. Det er nok å nevne for eksempel OnklP og slekta i fjor, Vinni og The Vagabonds i 2011, Madcon i 2010, for ikke å snakke om den fantastiske konserten med Karpe Diem i 2013. Lars Vaular leverte en fabelaktig konsert i Tromsø i fjor, og jeg gleder meg allerede til å se han igjen i BAKgården, sier Santocono.

Vaular debuterte som soloartist i 2007 og har siden gitt ut sju album, de siste tre som albumtrilogien 666 Alt, 666 GIR og 666 MENING. For dette ble han nominert til Spellemann-priser i kategoriene «Årets Urban», «Årets Album» og «Tekstforfatter».

Les også: Zammen igjen

Gjenforenes

Hvem husker ikke monsterhiter som «Evig Ung», «Vent, ikkje legg på», «Slogfunk» og «Linemor»? Zoo var Norges heteste pop-band på 80-tallet og var opprinnelig fra Stokmarknes.

I august kommer originalbesetningen til  BAKgården.

– Dette har vi jobbet i mange år for å få til. Det å få samlet originalbesetningen – de som slo gjennom på 1980-tallet – har ikke vært enkelt. Men nå, endelig, har vi fått det til. Det kommer til å bli et magisk gjensyn og gjenhør med ZOO, sier Santocono.

Gruppa Zoo har røtter tilbake til 1960-tallet, men det var først med inntoget av Ketil Stokkan at bandet fikk luft under vingene og platekontrakt. Gjennombruddet kom i 1979 da de ga ut albumet «Noregs heitaste»mens det virkelig tok av året etter med albumet «Z på maken» og sangen «Evig ung».

– Vi slo opp i 1984. Det har ikke blitt så mange konserter etter det. Det er veldig mange og sterke følelser mellom oss. Har ikke helt vært den samme greia etter oppløsningen. sa Ketil Stokkan til Bodø Nu i fjor høst.

Les også: ZOO gjenforenes i Bodø

– Hyggelig affære

I løpet av de drøye 30 årene som er gått, har Zoo likevel gjort noen legendariske gjenforeningskonserter. Produsent Børge Hoseth i BAKgården var selv til stede på en konsert på Sortland for om lag 15 år siden.

– Stemningsmessig og allsangmessig er det faktisk en av de villeste klubbkonsertene jeg har vært på. Nordlendingene kan katalogen til Zoo, for å si det slik, og det er jeg sikker på at publikum i BAKgården også gjør. Dette kommer rett og slett til å bli en særdeles munter og hyggelig affære, sier Hoseth.

I løpet av karrieren hadde bandet hele 16 låter inne på Norsktoppen – den gangen det fremdeles var vanskelig å få låter der – ni av sangene nådde førsteplassen. Platene solgte både til gull og platina, og Zoo turnerte land og strand.

Zoo anno 2015 inkluderer fortsatt harstadværingen Ketil Stokkan på gitar og vokal, Sverri Dahl på tangenter og vokal, Trond Nyrud på saksofon, Rudi Høynes på trommer og Stig Andreassen på bass.