- Premieren vår er snart utsolgt, og etter suksessen med Gjøkeredet i Juni 2015 med gamle Sortland Teater, nå kalt Vesterålen Teater, har vi igjen et ønske om å levere et stykke som ikke bare underholder, men også setter tematikk som kreftsykdom og nakenhet på kartet, skriver Vesterålen Teater i ei pressemelding.

Les også: Kalenderpikene for sterkt for Facebook

Relevant

Teaterlaget sier de er stolte av å sette opp stykket.

- Som Vesterålens nye og største teaterlag, er vi stolte av å kunne presentere et stykke som har vist seg å skulle være like relevant i dag som da de originale damene i England laget en nakenkalender og fikk global mediaoppmerksomhet på 90-tallet.

I stykket går inntektene fra kalenderen skulle gå til en ny sofa på sykehuset, men de endte opp med en donasjon stor nok til at sykehuset kunne lage en helt ny fløy, til minne om John - ektemannen til ei av damene, som døde av kreft.

Les også: Facebook-sensur vekker nasjonal oppsikt

- Mange vegger

- I vår produksjon, i regi av Sceneinstruktør i Vesterålen, Søren Frank, har vi møtt mange vegger vi trodde var nede for lengst, blant annet saken hvor det å annonsere plakaten vår på Facebook ikke ble tillatt. Vi har klart å lage nasjonal debatt i om det å skulle kle av seg er nødvendig og publikum har diskutert på mange forum hvorvidt Facebook burde ha godkjent plakaten vår, når man ser så mye annet som strengt tatt også burde ha blitt sensurert i mediaportalen.

Vesterålen Teater har også laget en nakenkalender, med teaterlagets kvinner (og noen menn) og donerer overskuddet fra salget til Nordlandssykehuset i Vesterålen, Stokmarknes.

Pengene øremerkes konkrete tiltak til arbeide med kreftpasienter og deres pårørende.