I tillegg til jobben i iTromsø, har han også jobbet i Nordlys og VG i Tromsø. Nå begynner han altså som redaktør i Avisa Lofoten fra første dag i november.

Kommer nærmere hjem

Han var på ferie i Lofoten og oppdaget stillingsannonsen.

– Det var en spennende mulighet. Jeg tenkte at det passet meg. Det er en papiravis som skal komme seg over på nett, og det er ei utfordring det skal bli gøy å være med på, mener Eidissen.

Han har vokst opp på Andenes, og kjenner tilknytning til storregionen Lofoten og Vesterålen.

– Det er en del av bildet at jeg kommer tilbake til storregionen. Jeg har vokst opp på Andenes, og har familie i Bodø. Så nå kommer jeg nærmere alt, sier Eidissen.

Stor overgang

Overgangen mellom jobben som sportsjournalist til redaktør i en liten lokalavis er stor.

Fra venstre: Daglig leder Tore Solheim, journalist Maja Borgvatn Karlsen, ny redaktør Lars Eidissen, journalistisk kontormedarbeider Ann Christin K. Willumsen, og påtroppende daglig leder Benjamin Einarsen. Foto: Stephan Barstrand Pettersen

– Det er en overgang å jobbe journalistisk og som redaktør i en region jeg ikke har bodd i. Jeg kjenner litt til de jeg skal jobbe med, og jeg kommer til å være ydmyk og tilegne meg kunnskap som redaktør, og om Lofoten. Jeg har en god stab med meg, som nok kommer til å hjelpe til med innkjøringen. Men jeg synes det er morsomt med noe annerledes enn det jeg har gjort til nå, mener han.

Fra papir til nett

Avisa Lofoten ble startet på Leknes i 2015, som en konkurrent til Lofotposten og Lofot-Tidende. Avisa Lofoten skal nå også ut på nett, og Eidissen har mange planer og mål for avisen.

– Det skal bli en god og levende lokalavis nå som den kommer som nettavis i tillegg. Avisa Lofoten skal være med å sette dagsorden og være med å bidra til at regionen høres nasjonalt. Det skjer mye der, blant annet er det mye snakk om olje og storflyplass. Det er viktig at Lofoten høres, sier den nye redaktøren.