– Jeg var bekymra tidligere i vinter, men nå er jeg optimist. Nå skjer det ting og vi kommer snart til å slippe nyheter i forbindelse med nye spiller som er på vei inn, sier Lind Edvardsen til VOL.

Med tanke på at Sortland har mistet en halv førsteellever med sentrale spillere og samtidig har slitt med å få tak i forsterkninger, er det nok mange som har fryktet det verste. Lind Edvardsen innrømmer at han delvis så mørkt på tingenes tilstand han også en periode.  Det toppet seg for et par uker siden, da det som først så ut som en grei overgang, likevel ikke ble noe av.

– Det er irriterende med tanke på at vi la ned masse ressurser, men slik er det noen ganger, sier Lind Edvardsen.

Øvre halvdel

Når vi spør treneren om han tror Sortland blir gode til å komme over nedrykksstreken, er han ikke i tvil.

– Vi får et bra lag. Jeg er sikker på vi kommer til å havne på øvre halvdel av tabellen. Men det blir en åpen avdeling der flere lag ser bra ut. Jeg tror at forskjellen mellom topp og bunn kommer til å bli større i år enn den var i fjor. Det har også kommet opp flere lag fra fjerdedivisjon. Spørsmålet er hvor mye de har styrka seg, sier han.

Blir slagkraftige

En av sortlandsspillerne de har blitt knyttet en del usikkerhet til med tanke på hvor han skal spille, er Per Erik Karlsen. Han var aktuell for Mjølner, men blir likevel værende i Sortland.

– Det er jeg veldig glad for. Han er en viktig spiller for oss. Og som nevnt, så kommer det nye spillere inn snart. Vi blir meget slagkraftige i år også, sier Lind Edvardsen.

Skryter av styret

En annen positiv faktor som treneren trekker frem og gleder seg over, er valg av det nye styret, som han skrytet uhemmet av.

– De har gjort en kjempejobb og har allerede vist en stor glød for både klubben og A-laget, noe vi setter stor pris på, sier han.

Sortland har i tillegg fått Askar Husseini fra Stokmarknes og Sander Endresen fra Varg, som begge blir sett på som to lovende unggutter.

Forleden ble det kjent at Sortlands solide sisteskanse gjennom flere sesonger, Jevgenijs Sazonovs, skal spille for Melbu, selv om intensjonen var at han skulle utenlands. Lind Edvardsen ble overrasket over at gamlekeeperen havnet hos konkurrenten, men synes likevel det er helt greit.

– Han ville ha nye utfordringer, men fikk ikke noe ordentlig tilbud og havnet i Melbo. De har fått en meget god keeper, skryter han.

Håper på godt nabooppgjør

Selv om det er konkurranse de to lagene imellom, håper Lind Edvardsen at begge kommer til å gjøre en god sesong.

– Det håper jeg inderlig. Og så er det ekstra gøy med lokaloppgjørene oss imellom og som det bruker å være en fin ramme rundt, sier Lind Edvardsen.

Sortlands første kamp i årets sesong, finner sted hjemme mot Fløya 15.april.