Fredag ble det klart at Corponor kjøper Norrøna Hotel Eiendom og Salten Damp Eiendom AS i Bodø.

I spissen finner vi flere vesterålinger. Daglig leder og styreleder for Corponor er Roy B. Nilsen fra Andøy. I selskapet finner vi også hans søster Siv-Nina Nyheim som er partner i selskapet. I tillegg eies 50 prosent av Corponor av vesterålingene Christian og Roger Adolfsen fra selskapet Milliarium.

Roy B. Nilsen forteller at kjøpet er det største i Corponors historie.

– Dette er den største transaksjonen i vår historie. Vi har bygd større prosjekter, selvsagt, med Bodø panorama med 300 bygg for én milliard og prosjektet for 3-400 millioner i Bryggerikvartalet, mens rent transaskjonsmessig er dette det største, sier Nilsen.

Kjøpet gir Nilsen et snev av nostalgi.

– Da jeg i barndommen spilte Monopol, var alltid Rådhusplassen det mest attraktive kjøpet. Nå har vi, etter min mening kjøpt «Rådhusplassen» i Bodø, sier Nilssen.

– Mer kontroll

Corponor og tromsøselskapet Barlinhaug skal som VOL har skrevet om tidligere bygge The Storm hotel med 160 hotellom i samme kvartal. Beliggenheten har mye med kjøpet å gjøre.

– Mye av bakgrunnen for kjøpet er at vi ønsker å ha mer kontroll over kvartalet. Vi eier allerede 80-90 prosent av kvartalet og The Storm skal ligge bak Norrøna hotell.

The Storm vil få 16 etasjer og 160 hotellrom og 50 leiligheter.

– På sikt vil vi utvide dette ved å pusse opp Norrøna hotell og få cirka 100 ekstra rom. Da vil vi få det største hotellet i Bodø.

– Indrefileten

Og Nilsen har store vyer om området han nå er med på å utvikle.

– Vi har Stormen konserthus rett ved og vi får Bodøs største hotell. Vi har på alle måter ikke bare sikret oss indrefileten i Bodø, men den innerste indrefileten på indrefileten, sier Nilsen.

Byggestart 2018

Hotellet The Storm har byggestart neste sommer og vil stå ferdig i løpet av 2020.

Corponor omsatte for 14,7 millioner kroner i 2016, og hadde et overskudd på hele åtte millioner kroner.