Det er Bladet Vesterålen som melder dette.

Det ble tidligere i år kjent at Egil Kristoffersen og Sønner AS ønsket å legge en lokasjon innafor Gaukværøya.

Det ble debatt under dagens formannskapsmøte i Bø, men innstillinga ble vedtatt mot Venstre sin stemme. Innstillinga går nå videre til kommunestyret.

Ordfører Sture Pedersen sa ifølge BLV at bedriften ikke hadde truet å legge ned om de ikke fikk opprette en lokasjon der, men at det ville være et nederlag om en ikke klarte å legge til rette for berdiften i samarbeid med fiskerne i nærheten.

– Dette må vi klare å få til. Det er utfordrende for kommunen om vi ikke klarer å legge til rette for ei vekstnæring som sammen med fiskerinæringa snart skal overta for olja.

Les også: Vil ha laksemerder ved Gaukværøya

– Nødvendig

For Egil Kristoffersen og Sønner er en ny lokasjon med merder helt nødvendig om de skal ha mulighet til å vokse.

– Vi må ha mer areal for å opprettholde funksjonen. Så vi er helt avhengig av at vi finner ei løsning. Det blir i dag tøffere og mer kompliserte miljøbestemmelser for hver dag som går, så for oss er en plassering ved Gaukværøya helt ideell, sa daglig leder Eva Kristoffersen til VOL i april i år.

Årsaken til at nettopp Gaukværøya er valgt er flere.

– For det første så er den like aktuell som mange andre plasser og kontrovers vil det nok bli uansett hvor en legger et slikt anlegg, sier hun før hun peker på de faktorene som gjør at Gaukværøya er det hun mener er den best egnede plassen for et slikt anlegg.

– Det er passelig langt unna andre lokaliteter, langt unna annen bebyggelse, det er ingen terskler, bunnen er fin der og de vil på østsida av øya ligge i le for det verste uværet, forklarer Kristoffersen.

Området er i dag ikke avsatt i kommuneplanen til akvakultur, men et fiskeriområde.

Om ei uka skal saka opp i kommunestyret i Bø.