De siste brikkene er på plass til den sjuende utgaven av Nordnorsk Fotballkonferanse. Konferansen skal denne gang finne sted 13.–14. januar i Harstad med Harstad IL og Hålogaland Fotballkrets som arrangør.

Den siste fotballfaglige innlederen er Lena Tyriberget (50), som har jobbet i mange team som trener og analyseansvarlig i bredde- og toppklubber, på aldersbestemte landslag og a-landslag på både dame- og herresiden. Blant annet har hun hatt ansvar for analyse I Kaiserslautern da Kjetil Rekdal var trener der. For tiden er Tyriberget hovedtrener for Norge U19-landslag for jenter.

– Vi skal få høre hennes erfaringer rundt det å jobbe i team, sette sammen team, og mulighetene som ligger i å utnytte de ulike ressursene man har, sier Bjørn Ludvigsen i Harstad IL.

– Lena har hatt mange forskjellige roller innen fotballen i tillegg til å ha vært aktiv fotballspiller. Hun har jobbet som spillerutvikler, banemester, styremedlem, assistenttrener, hovedtrener og analyse, så her får vi belyst temaet lagarbeid og lagbygging fra flere vinkler.

Denne gang utvides konferansen med innslag fra næringslivet. Nordlaks ved salgs- og markedsdirektør Eirik Nikolaisen, samt leder for kommunikasjon og marked, Heidi Torkildson Ryste, skal legger fram hvordan bedriften rekrutterer, hvordan den tar imot nye ansatte, og hvordan den tenker rundt det å jobbe i team.

– Det blir spennende å få innblikk i hvordan en fremoverlent næringslivsaktør jobber med rekruttering. Her kan det se ut som om det først og fremst handler om å få tak i menneskene som er "bæst i lag", ikke "bæst alene", sier Ludvigsen.

Øvrige innledere er landslagets assistenttrener Brede Hangeland, tidligere utenlandsproff John Carew, landslagsskolens far Håkon Grøttland, Tromsø-trener Gaute Helstrup og Rosenborg-legenden Bent Skammelsrud.

Nordnorsk Fotballkonferanse ble første gang arrangert i 2016.