Det skriver Andøy/Nordland SV i ei pressemelding.

– Jeg er jo ikke akkurat den mest sportslige politikeren, men jeg synes det er viktig at det legges til rette for økt aktivitet også sør i kommunen, sier Buitink.

Hun er Andøy SV sin ungdomskandidat, og vil aller helst få bygd en flerbrukshall i Risøyhamn. Hvis ikke det lar seg gjøre mener hun det bør bygges tak over det eksisterende anlegget.

– Andøygutten har i det siste også vist seg som en habil konsertarrangør. Et slikt bygg vil kunne huse mange mennesker og øke kulturtilbudet i kulturbygda Risøyhamn, påstår Buitink.

For noen år siden fikk Andøygutten bygd både kunstgressbane og klubbhus i Risøyhamn. Nå vil SV at bygda skal få flerbrukshall også. Foto: Idrettsrådet Risøyhamn

Utfordringa er økonomi

Initiativet ønskes velkommen av Åshild Pettersen fra Andøya, som er andrekandidat til fylkestingsvalget for Nordland SV.

– Jeg har jo selv vært ungdom på Andøya og vet en ting eller to om vinterværet, sier hun i pressemeldinga.

Pettersen viser til at utfordringa i slike saker alltid er økonomi, men peker samtidig på at Andøy har fått rikelig med omstillingsmidler gjennom Andøyfondet.

– Jeg ser for meg at det er en god mulighet for restfinansiering om kommunen forstår sitt ansvar og lar også Sør-Andøy ta del i omstillinga, mener Pettersen.

Tirsdag har Andøy kommune invitert til digitalt informasjonsmøte om Andøyfondet, hvor de presenterer hovedfunn fra innbyggermedvirkninga og forteller om det videre arbeidet med planen for bruken av fondet.

Nestleder Ole Robin Iversen i Andøygutten takker ikke nei til en flerbrukshall i Risøyhamn. Foto: Privat

Vil bety mye for Andøygutten

En annen som er glad for initiativet fra SV er nestleder Ole Robin Iversen i Andøygutten.

– Å få muligheten til å drive idrett hele året, samt huse turneringer og ha andre arrangementer, vil bety at vi som idrettslag både kan utvikle oss, og kan bidra til å gi nærmiljøet et bredere tilbud, slår Iversen fast.