Reginedagan 2015 går av stabelen i Bø 19.-26. juli.

Som festivalprofil vil Bø-jenta holde flere konserter samt kurs, under festivalen. Det skriver arrangøren i en pressemelding.

Willumsen vil holde kirkekonsert sammen med bandet sitt. Med sine egne, nydelige låter, med tekster som treffer deg i sjela, kan publikum lene seg tilbake, og nyte stunden i musikkens tegn.

- Julies særegne og nære måte å ha kontakt med publikum  på, både gjennom tekster og fortellinger mellom sangene, gjør at ingen går uberørt hjem, heter det i pressemeldingen.

Torsdag ble det også klart at Reginedagan får 30.000 kroner av Fylkeskommunen.

Aktiv artist

Willumsen er født og oppvokst i Bø, og vendte altså nesen hjem igjen i 2010 – etter et 10-års opphold i hovedstaden. Hun har i løpet av disse siste årene rukket å etablere seg godt som artist, og hun har til og med etablert sitt egen plateselskap; Grandma`s Records.

Julie er aktiv som artist; og høster lovord og gode anmeldelser for sin musikk fra både aviser, arrangører, publikum og NRK – for å nevne noen.

I en av sine sanger synger Willumsen om at det er vanskelig å bli «profet i egen bygd».

- Reginedagan vil gjerne være med på å gjøre den spådommen til skamme. Julie har nemlig et særpreg som mange Bøfjæringer, og Vesterålinger generelt, setter stor pris på. Bø Kunst og kulturstrømkomitè vil derfor gjerne dele Julies artisteri med Reginedagans publikum – på mange måter.

Sangkurs for ungdom

Willumsen er utdannet lærer, og jobber som kulturskolerektor og kordirigent. Det gjør henne også mer enn godt nok kvalifisert til å holde kurs i sang for ungdom – som over to dager vil få utvidet sin musikalske horisont, og opptre med det endelige resultatet på arrangement(er) under Reginedagans paraply.

For barna – i alderen 4-8 år- tilbyr Julie sin egen, omreisende Skattekiste. Kista er fylt av viser og sanger; sanger som ikke er like mye brukt i dag, men som er altfor fine til å gå helt i glemmeboka. «Skattekisteviser» har vært på turnè i Rogaland, og mange barn har kost seg sammen med Julie.

- Stolt arrangør

- Julie er ei ung, fremadstormende dame, som allerede er i gang med innspillingen av sin tredje cd-plate. Mange er kanskje nysgjerrige på å få vite mer om mennesket Julie – om hennes vei fram til den artisten hun er blitt i dag. Og den muligheten skal publikum få – vi planlegger en «Julies Aften» - hvor vi får høre Julie selv fortelle om sine opplevelser – krydret med litt av hennes flotte musikk.

- Reginedagan er stolte over å kunne presentere årets Festivalprofil: Julie Willumsen!