Nær 20 band er med.

Svein Spjelkavik i Rock Mot Rus (RMR) er imponert over at «Dreamkiller» utvides i år.

– Rørende og flott å se at Morten huskes og hedres på en sånn måte. Dobbelt rørende fordi inntektene går til å sende amatørrockere fra Tromsø til Rock Mot Rus, sier RMR-general Svein Spjelkavik.

– Enestående flott gjort, synes også avdøde Morten Rydland Høynings foreldre, «Leifen» og Merethe.

Det har gått litt over tre år siden den tragiske ulykken, som krevde Morten Rydland Høynings liv. Rockeren og journalisten med det store hjertet huskes for sin varme og sjenerøsitet. Umiddelbart etter hans død ble det tatt initiativ til en minnekonsert i Tromsø. Morten Rydland Høyning var bookingsjef hos Rock Mot Rus-festivalen i en årrekke, en festival som betydde mye for ham og som han jobbet aktivt for å videreutvikle og fremme overfor nye generasjoner av unge amatørrockere. Det er derfor mange som husker Morten som en positiv og kreativ lagspiller, og som ønsker å hylle hans minne. Det synes foreldrene til Morten er fantastisk flott.

– Morten betydde mye for mange. For oss er det godt å se at han hedres på denne måten, og det skjer på en måte Morten ville likt, sier Leifen.

Morten ville hatt bursdag i disse dager, og det er duket for en ny «Dreamkiller-festival». Lori Ledger og Edd Sivertsen er drivkreftene bak satsinga.

– Dette er bra for bandmiljøet, for Bastard og Tvibit. Og så er det en sykt fin måte å hedre Morten på, i hans egen stil.

18–19 band er påmeldt, men det er fortsatt mulighet for å melde seg på.

– Eventuelt kan folk melde seg med tanke på neste års festival, der vi også håper på en skikkelig killer-line-up, sier Edd.

RMR-general Svein Spjelkavik er imponert over måten hyllesten utvides og videreføres.

– Det er lett å bli både rørt og glad over dette, smiler Svein.

– Dreamkiller startet som en bursdagsfeiring for Morten, som bodde i Tromsø i en årrekke. Der var han sentral både som musiker, journalist og den fine fyren han var. Et fantastisk flott arrangement på alle måter. At den ble videreført, og nå utvides, er både imponerende og rørende. Det viser hvor dypt savnet Morten er, og det er godt både for familien og alle oss som husker Morten. At Dreamkiller nå er blitt en full-blown festival som strekker seg over tre dager og omfatter to ulike konsertscener i Tromsø er helt fantastisk. Er du i byen, bør du ikke gå glipp av dette! sier Svein Spjelkavik.