Ifølge FlyVikings bookingsider starter de opp med de første flyvningene mandag 12.juni. På åpningsdagen er det foreløpig satt opp to avganger fra Skagen, en om ettermiddagen og en om kvelden.

Administrerende direktør i FlyViking, Stein Terje Dahl, har tidligere uttalt til VOL at det blir tre avganger per dag.

– Vi starter med tre ganger. Første runde er en daglig avgang midt på dagen fra Tromsø til Stokmarknes, som flyr videre fra Stokmarknes til Bodø tidlig ettermiddag. Vi vil så fly ei rute fra Bodø til Stokmarknes klokken 16:45 med retur til Bodø, har han tidligere uttalt til VOL.

Flere positive sider

Lufthavnsjef ved Stokmarknes lufthavn, Trond Holten, ser frem til at Ola Giævers ferske flyselskap blir en del av det faste rutetilbudet på Skagen.

– Vis synes at det er hyggelig med nye aktører og alle som har rettighetene til å fly på kortbanenettet er hjertelig velkommen. Tilbudet fra FlyViking gir både oss og passasjerene flere fordeler. En ting er at de reisende får et rimeligere tilbud når de skal til Bodø og Tromsø enn det har hatt tidligere. Samtidig øker vi kapasiteten vår. Tidligere har vi opplevd fulle fly og til og med ventelister når folk skal sørover og nordover. Det slipper vi nok nå, sier han.

- Stor forskjell

Fra og med slutten av juni går Widerøe ned til fem avganger daglig fra Skagen. I den forbindelse synes lufthavnsjef Holten at tilbudet fra FlyViking er ekstra kjærkomment.

–  Med tanke på at Widerøe reduserer sitt ruteprogram vil tilbudet fra FlyViking utgjøre en stor forskjell for oss, sier han.

Holten er ikke redd for at et økt flytilbud vil sprenge kapasiteten på flyplassen med tanke på bemanningen.

–  Vi er bra forspent og håndterer den eventuelle økningen med den bemanningen vi har, slår han fast.

Andøy neste?

Ola Giæver har tidligere uttalt til VOL at FlyViking også har planer om å inkludere Andøya lufthavn i FlyVikings rutetilbud. Når vi mandag formiddag spør administrerende direktør Dahl om rutene til Andøya blir offentliggjort i løpet av sommeren eller tidlig høst, svarer han:

–  Du skal ikke se bortifra det, er hans knappe kommentar.