Oslo Volley, med Susann Jægtnes Bech fra Sortland og søstera Silje, har tapt begge sine kamper i turneringen. Fredag tapte de 0-3 i sett mot Randaberg, mens det ble tilsvarende tap mot Engelholm fredag.

– Det var et veldig godt lag som vant helt fortjent. Vi var ikke gode nok, sier Susann Jægtnes Bech til VOL.

Hun lot seg særlig imponere over svenskenes fysikk.

– Det var veldig fysiske og har mange høye spillere, noe som gjorde det vanskelig for oss. Laget har også flere proffspillere, forteller hun.

Les også: Øksnesjenter til semifinale i nordisk turnering

– Må spille bedre

Men selv om Oslo Volley til tider ble overkjørt av motstanderne, er ikke Jægtnes Bech med på at det er så veldig langt opp til svenskenes nivå.

– Så stor avstand er det ikke. Men vi er nødt til å spille my bedre skal vi tukte dem, understreker hun.

Søndagens bronsefinale mot Randaberg, har hun derimot tro på at de kan vinne.

– Det blir vår revansjemulighet, der vi skal revansjere fredagens tap, og cupfinalen for to uker siden. Det er en kamp vi skal vinne, slår Susann Jægtnes Bech fast.

Les også: Vesterålsjenter kjemper om å bli best i Norden

– Kjipt

Selv om Randaberg, med øksnesjentene Lisbeth Woie og Henriette Benum Andersen på laget, slo Oslo Volley komfortabelt i første kampen, ble danske Brøndby for tøffe lørdag.

De danske pikene blir regnet som Nordens beste volleyballag, og kjørte til tider over stavangerlaget med kraftfullt og aggressivt angrepsspill.

– Det er et veldig godt lag, ingen tvil om det. Men det som er litt kjipt er at Brøndby tapte mot Engelholm i går, som er svakere. Hadde Brøndby vunnet den kampen, hadde vi møtt Engelholm og kanskje vært i finalen, forklarer Lisbeth Woie.

Mangler viktig spiller

Randabergs kaptein og antatt viktigste spiller, Arjola Prenga fra Albania, var ikke med til Sverige. Hun har blitt sendt hjem til hjemlandet på grunn av vanskeligheter i forbindelse med oppholdstillatelse.

Woie er ikke tvil om at Randaberg hadde hatt mer slagkraft i flere faser av spillet dersom hun kunne stilt sine tjenester til disposisjon.

– Hun er en veldig viktig spiller for oss og tar mye ansvar. Mye av spillet er lagt opp etter henne, og når hun ikke med, må vi justere en del og og gjøre flere utskiftninger, utdyper Woie.

Ikke for selvsikre

Søndag venter altså Oslo Volley i bronsefinalen.  Randaberg har spilt mot oslo-laget hele fem ganger så langt i sesongen og vunnet hver gang. Woie har tro på ny seier.

– Vi har godt tak på Oslo Volley, men samtidig skal vi ikke være for selvsikre heller. Det blir en tøff kamp mot et bra lag, som vi kan slå, sier hun.

Morsom erfaring

Når vi spør hva Woie hva hun og resten av Randaberg-laget tar med seg av lærdom fra turneringa hjem til Stavanger, lyder svaret som følger:

– Å spille på et helt annet og høyere nivå enn vi gjør til vanlig, har vært morsomt. Det er surt å tape, men vi tar med oss erfaringen det gir å møte veldig gode lag. Det har vi lært mye av, slår Lisbeth Woie fast.

Etter at Randaberg og Oslo Volley har kjempet om bronsefinalen lørdag, møtes Brøndby og Engeholm i finalen av Nordic League for å avgjøre hvem er Nordens beste klubblag.