Teknisk kluss for Lødingen kommune:

Lyste ut deltids brannstilling på 0,005 prosent

Det tilsvarer sju sekunder med jobb i uka.

  Foto: Tore Skadal

Lødingen

Det ble noe kluss da Lødingen kommune forleden lyste ut en deltidsstilling som brannkonstabel, ifølge Dagbladet.

Sju sekunders jobb

I jobbannonsen sto det å lese at stillingsprosenten var på 0,005 prosent. Med en standard arbeidstid på 37,5 timer i uka, tilsvarer det omtrent sju sekunds jobbing i løpet av en uke. Årsaken til blemmen var en skrivefeil.

- Det er egentlig en deltidsstilling, eller bistilling på 12 timer i året. Noe som, om vi opererer med 1695 arbeidstimer i et årsverk (ferie trukket fra), tilsvarer nesten 0,7 prosent, sier vikarierende brannsjef Asbjørn Skovro til Dagbladet.

Små stillingsprosenter

Når VOL tar kontakt med ordfører i Lødingen, Atle Andersen, for å høre hva han synes om at kommunen lyser ut en stilling med en så liten stillingsprosent, svarer han:

- I en så liten kommune som Lødingen har man et brannvesen som består av en fast kjerne med brannkonstabler. Arbeidet de utfører er basert på frivillighet og små stillingsprosenter. Derfor er det vanskelig å gjøre det på noen annen måte, sier han.

Spesielt yrke

At hans eget parti Arbeiderpartiet stadig har uttalt at de vil redusere tallet på deltidsstillinger i det offentlige, mener han ikke er overførbart til deltidsstillinger i brannvesenet.

- Brannyrket er spesielt og det er nok ikke det Arbeiderpartiet har tenkt på når de uttaler at de vil redusere antallet deltidsstillinger. Vi har det brannvesenet vi har med personer som har normale yrker ved siden av. Da blir det også noen ganger lave stillingsprosenter, sier han.

Mye humor

Når det gjelder selve stillingsannonsen, forteller ordføreren at den noe lave stillingsprosenten har skapt mye humor og latter blant kommunens ansatte.

- Vi ser humoristisk på det og synes det har vært morsomt. Men jeg stusser litt over at feilen lå ute på hjemmesiden såpass lenge før den ble oppdaget, sier Atle Andersen.