To pågrepet etter innbrudd i Lødingen

To mindreårige ble pågrepet av politiet etter et innbrudd ved en skole i Lødingen.

Politiet rykket ut til grunnskolen i Lødingen natt til andre juledag etter at det kom inn melding om innbrudd. To mindreårige ble pågrepet.  Foto: Marius Birkeland

Lødingen

Meldingen om innbrudd kom ved 23:10-tiden natt til andre juledag.

I natt opplyste politiet til VOL at de to pågrepne ble funnet i skolebygget.

VOL er kontaktet av en kilde som opplyser at historien var litt annerledes. Ifølge kilden var det tre bilførere, som stod parkert nær skolen, som ble kontaktet av en lærer ved skolen med spørsmål om de hadde sett noen forlate skolen. Det hadde sjåførene. De ble oppfordret til å lete etter vedkommende, og to mistenkte ble påtruffet utenfor huset til den ene. De ble deretter «eskortert» tilbake til skolen, hvor de ble pågrepet av politiet ved 23:30-tiden.

Denne forklaringen støttes av den ene ungdommen som ble pågrepet. Han innrømmer overfor VOL at han var inne i skolebygget i natt, men at de forlot etter kort tid.

Ifølge politiet hadde de to mindreårige  i natt ikke noen forklaring på hvorfor de var inne på skolen, men har forklart at de tok seg inn gjennom et åpent vindu. Politiet søkte i natt gjennom skolebygget uten at det ble konstatert at noe var fjernet fra bygget, og de to ble satt i kontakt med sine foreldre.

På grunn av vaktbytte har politiet ikke kunne bekrefte opplysningene, men operasjonslederen påpeker at de mindreårige, uavhengig av hvor de ble pågrepet, ulovlig har tatt seg inn på skolen.