43 ansatte mister jobben i Cermaq i Alsvåg

I dag var samtlige ansatte ved Cermaq Alsvåg innkalt til allmøte for å få avklart sin yrkesmessige framtid. Beskjeden fra selskapet er at virksomheten i Alsvåg legges ned.

Ordføreren blir informert om Cermaqs avgjørelse i formiddag, og etter dette slippes nyheten for allmenheten.  Foto: Tommy Hansen

Øksnes

SISTE: Cermaqs hovedkontor har sendt ut en pressemelding der de bekrefter at selskapets anlegg i Alsvåg i Øksnes legges ned. Dermed mister 43 ansatte jobben i hjørnesteinsbedriften.

Slakteriene i Alsvåg vil opprettholde normal drift frem til nytt fellesslakteri står klart til bruk på Storskjær i Steigen. Planlagt oppstart av drift på Storskjæret er andre kvartal 2018, ifølge pressemeldingen.

Ordføreren: – Jeg er dypt skuffet, men ikke sjokkert

– Grundig vurdering

I dag har selskapet to slakterier i regionen: ett i Alsvåg i Øksnes kommune og ett i Skutvik i Hamarøy kommune. En utvidelse av disse to slakteriene er vurdert opp mot byggingen av et nytt fellesslakteri på Storskjæret i Steigen.

– Etter en grundig vurdering av de ulike alternativene har Cermaq nå besluttet at den beste løsningen vil være å bygge et nytt fellesslakteri på Storskjæret i Steigen kommune, melder Cermaq i pressemeldingen.

– I tett dialog

Administrerende direktør Geir Molvik i Cermaq Norway utdyper.

– Det er en grundig vurdering av flere forhold som gjør at vi nå har valgt å gå inn for å bygge et nytt fellesslakteri for vår virksomhet på Storskjæret i Steigen. Vi ser ett nytt slakteri som den mest effektive og fremtidsrettede løsningen, sier direktøren.

– Dette er en stor investering for Cermaq og en viktig sak som betyr mye for mange, spesielt for våre ansatte på slakteriene i Skutvik og Alsvåg, legger han til.

Han sier selskapet har hatt en tett dialog med tillitsvalgte og ansatterepresentanter i denne prosessen.

– Det er viktig for oss å sikre den gode kompetansen vi har i dag, og vi vil nå fortsette arbeidet med å sikre gode løsninger for alle de som er berørt, sier Geir Molvik.

Konsekvenser

Mitsubishi Corporation kjøpte i 2014 opp 100 prosent av morselskapet Cermaq ASA.

I Alsvåg har det over mange år blitt satset på det lokale lakseslakteriet, sist ved at selskapsgiganten Cermaq kjøpte opp hjørnesteinsbedriften.

I dag er det 43 ansatte med stort og smått som hever lønn i selskapet. I ei bygd med noen hundre innbyggere sier det seg selv at nedleggelsen vil få konsekvenser.

Les alle VOLs saker om Cermaq her.