Øksil vant fire av seks kamper

Volleyballaget Øksil fra Myre spilte rankingturnering i Bergen.

BERGENSFARERE: Ikke noe å si på stemningen blant Øksil-spillerne.  Foto: Øksil

Øksnes

Øksil vant fire av seks kamper i helgens rankingturnering i Bergen. Laget endte på niende plass.

– Jeg er veldig fornøyd, men jeg synes ikke plasseringen gjenspeiler prestasjonene. Vi kom i en tøff innledende pulje, sier Øksil-trener Hanne Steen.

Les også: ØKSIL møter tøff motstand i rankingturnering

Ute av toppen etter tre kamper

Turneringen startet med 2-0-seier over OSI, som Øksil nylig tapte mot på Myre i en svært jevn kamp.

– Det er jeg kjempegodt fornøyd med. Men så ble det 0-2-tap mot NTNUi. De spiller finale nå og ser ut til å vinne hele turneringen.

Deretter ble det også et 0-2-tap mot Sandnes, som til slutt havnet på femteplass.

– Når vi hadde tapt to kamper, betydde det at vi var ute av topplaseringen og måtte spille i nedre sluttspill, forteller Steen.

Vant resten

Men motivasjonen virket ikke å være ute, og Øksil vant resten av kampene i turneringen.

Det ble 2-1-seier over Sunnfjord, den siste lørdagskampen, før Skjetten var neste motstander søndag.

– Skjetten er i vår serie, og vi slet mot dem i fjor. Vi tapt én og vant én, men de har vært litt hvassere enn oss. Da er det solid at vi tar en 2-0-seier mot dem nå.

Siste kamp var nok en gang mot OSI.

– De hadde tydeligvis til hensikt å revansjere tapet mot oss i innledende runde og hadde god kontroll i første sett, et sett hvor vi gjør mange feil. Men jentene greier å tilpasse seg og spiller utroliig godt, kommer tilbake og vinner andre sett. Tredje sett var også i boks, og vi hadde styringa iog skjerpet oss, sier Øksil-treneren.

– Ser positivt på sesongen

Hun sier hun alt i alt er positivt overrasket etter helgens kamper.

– Vi møter lag som vi i fjor hadde vanskeligheter med å slå. Vi har flyt i spillet, og de yngre spillerne tar et steg opp og presterer bedre enn de har gjort tidligere. Ting begynner å falle litt på plass, og jeg ser lysere på muligheten vår i år etter helg enn før. Jeg trodde vi kom til å slite i årets serie, selv om vi har et stort potensial. Nå har vi begynt å ta tak i det potensialet vi har, og det ser lovende ut.

Neste helg har Øksil fri, men om to uker blir det to kamper i Oslo: Mot OSI og Skjetten, to lag som Øksil altså slo denne helgen.

– Det blir artig, men tøft i Oslo, spår Hanne Steen.