Starter opp med taekwondo i Øksnes

Mandag får øksnesværingene et nytt tilbud når Sortland Taekwon-Do-klubb starter opp med treninger i kommunen.

Mandag starter Sortland taekwon-do-klubb opp med treninger i Øksnes. (Illustrasjonsbilde) 

Øksnes

Taekwondo-klubbene i Sortland og Hadsel har de siste årene blitt både store og dyktige, med utøvere som markerer seg sterkt i konkurranser.

Klubben på Sortland har allerede avdelinger i Risøyhamn og Bø. Nå starter de opp også i Øksnes. Mandager blir det treninger i gymsalen ved Alsvåg skole, onsdager på Sommarøy skole.

– Vi er fire som skal bytte på å ha treningene, og vi gleder oss kjempemasse til å gå i gang. Det er stas å komme til en ny plass å vise hva vi står for, og vi håper på fullt hus. Det sier leder i klubben, Kjell-Arne Finnesen, til VOL.

– Taekwondo er en veldig fin idrett, med gode holdninger. Mange tror at vi lærer folk å sloss, men det er ikke det det handler om. Tvert om. Dette er allsidig trening med mye koordinasjon og fellesskap med andre, sier han.

For barn og voksne

– Hvem passer idretten for for?

Den passer for alle, unge og gamle, om du er liten eller stor, gutt eller jente, om du vil konkurrere eller ikke. Vi bruker i hovedsak kun kroppsvekt til trening, og det som er spesielt med taekwondo er at voksne og barn kan trene på samme gruppe, vi deler ikke inn i aldersbestemte lag. Vi har lyst til å gi denne muligheten til flere, derfor starter vi nå opp i Øksnes, sier Finnesen.

Treneren sier at mange bruker idretten til å koble av i en hektisk hverdag. 

– Taekwondo krever at du bruker hjernen. Du må fokusere på det som skjer på trening, og kan ikke tenke på alt annet. For mange som har en stressende hverdag blir treningene en friplass, sier Finnesen.

Vil se an interessen

I første omgang blir det treninger for alle fra 11 år og oppover.

– Vi starter med én gruppe, så får vi se hvordan interessen er. Vi har fått mye bra tilbakemeldinger, så vi håper at folk stiller opp og benytter seg av tilbudet.

De har kalt nysatsningen for Øksnes Taekwon-Do-klubb for å få lokal forankring og eierskap, men den vil være tilsluttet klubben på Sortland.

– Vi har drevet lenge på Sortland, har fått veldig bra rutiner, og går for å være en stor og veldrevet klubb på landsbasis. Derfor har vi også rom for å gjøre slike stunt. Det er mye å holde styr på med en slik klubb, og såfremt det ikke er noen som vil drive en klubb i Øksnes, har vi administrasjon med styre og stell på Sortland, sier Finnesen.

– Om folk er nysgjerrige er det bare å møte opp på en av treningene, har de spørsmål kan de søke oss opp på Facebook, sier Finnesen og ønsker velkommen.