ØKSIL med tap i hjemmepremieren

ØKSILs førstedivisjonsdamer tikk på et surt hjemmetap mot KFUM Volda lørdag kveld.
Øksnes

ØKSIL hadde store ambisjoner foran årets første hjemmekamp mot KFUM Volda. Desverre tapte Øksnes-jentene en jevn kamp mot sunnmøringene med 3-1 i sett i Øksneshallen.

Førsteomgangen startet ikke på beste vis. KFUM Volda var det beste laget fra første slag og gikk opp i en 9-4 ledelse før ØKSIL begynte å våkne. På stillingen 13-9 til bortelaget tok ØKSIL teknisk timeout. Etter dette reiste jentene seg voldsomt. Ikke lenge etter hadde de utlignet for første gang i matchen til stillingen 16-16.

Etter dette tok ØKSIL mer og mer over i settet. Kampen vippet voldsomt på stillingen 19-17 til bortelaget. I settets lengste rally var det ØKSIL som gikk seirende ut og få minutter senere ledet ØKSIL for første gang i matchen 20-19. De holdt ledelsen ut settet og vant til slutt komfortabelt med 25-21 etter å ha rotet bort en settball.

Thea Jurgensen spilte en god kamp.  Foto: Espen Mowinckel Pettersson

 

Kollapset

I andre sett fortsatte ØKSIL der de slapp i første. De gikk raskt opp i 6-0 før bortelaget våknet, men ØKSIL var lenge best og ledet 11-6 og spilte godt. Så sa det bråstopp.

KFUM Volda tok syv strake poeng og gikk opp i 11-13 før ØKSIL våknet igjen. Da hadde momentumet i settet endret seg. KFUM Volda så seg aldr tilbake og ØKSIL maktet ikke å hente seg inn igjen etter kollapsen. Dermed vant til slutt bortelaget andre sett 18-25.

ØKSIL i full konsentrasjon.  Foto: Espen Mowinckel Pettersson

 

Dro fra

ØKSIL tok det første poenget i tredje sett, men så fortsatte KFUM Volda storspillet de viste mot slutten av andre sett.

Bortelaget dominerte fra start til slutt i settet og ledet på det meste med ti mål 20-10. ØKSIL reiste seg mot slutten av settet, men da var det for seint og KFUM Volda tok til slutt settet med sifrene 25-17.

Det ble mye bra spill å juble for.  Foto: Espen Mowinckel Pettersson

 

God start

Fjerde sette startet godt for ØKSIL-jentene. De gikk målbevisst opp i 4-0 og spilte godt. Så begynte KFUM Volda å kjempe seg tilbake i settet. Det ble så A5 før KFUM Volda gikk opp i en 5-7 ledelse.

Etter dette fulgte lagene hverandre tett på A7, A8, A9 før ØKSIL fikk et lite pusterom på stillingen 11-9, men bortelaget kom seg tilbake så det igjen sto likt A11, A12 før det var KFUM Volda som skulle får pusterommet på 12-14.

Settet sto virkelig og vippete nå og det var ØKSIL sin tur til å utligne til A14 bare for KFUM å igjen øke til 14-16. Hakk i plata og igjen kom ØKSIL tilbake til A16.

Og nå telte hvert eneste poeng mye, noe som var tydelig å se på spillerne.

KFUM Volda gikk opp i 16-18 og hadde momentumet i settet, men igjen maktet ØKSIL å komme seg tilbake takket være god serving av Kristin Olsen slik at stillingen med ett var A18.

Lagene fortsatte å følge hverandre tett til A20, men så vippet marginene i KFUM Volda sin favør da de vant et par viktige poeng og gikk opp i 20-23, men takket være strålende spill klarte ØKSIL igjen å komme tilbake til A23.

I et nervøst poeng var det bortelaget som to det neste poenget og fikk matchball. Den reddet ØKSIL gjennom flott spill og gikk med ett opp i 25-24 og settball til hjemmelaget. Den ble med nød og neppe reddet av bortelaget som satte en smash på streken til A25.

KFUM fikk så sin andre matchball på stillinga 25-26.

Også den ble redda til stillinga A26, men en servefeil fra Andrea Woie førte til den tredje matchballen på 26-27. Den klarte KFUM å ri i land til å vinne 3-1 i sett med sifrene 21-25, 25-18, 25-17, 28-26 i en spennende og underholdende volleyballkamp.