– Bli med på Nonskollen Opp

Førstkommende lørdag er det duket for årets utgave av Nonskollen opp.

Hovedkomiteen for Nonskollen Opp fra Alsvåg IL er godt forberedt og ønsker velkommen til Øksnes i helga. Foto: Svein-Arne Nilsen 

Øksnes

Førstkommende lørdag arrangerer Alsvåg IL motbakkeløpet Nonskollen 611 Opp ifølge ei pressemelding fra klubben.

– Turen opp på Nonskollen er en fin fjelltur som passer for både store og små. Traséen stiger jevnt uten bratte partier, så man trenger ikke være blodtrimmet for å komme seg opp. For de som ønsker konkurrere på tid er likevel fjellet ei skikkelig utfordring, skriver Alsvåg IL i ei pressemelding.


Vesterålen Summer Games dobler premiepotten

Årets utgave av Vesterålen Summer Games starter opp om halvannen uke.

 

Ingen øksnestrippel i år

På grunn av økte krav til Alsvåg IL som arrangører samt noe lavere interesse enn forventa fra lokale utøvere har klubben bestemt seg for ikke å avvikle øksnestrippelen som inkluderte et gateløp på Myre og sykkelrittet Vesterålen Grand Prix. 

– Vi ønsker å fokusere på motbakkeløpet fordi det har hatt den største appellen til både mosjonister og aktive, sier Tommy Nordeng i Alsvåg IL.


Fra tind til tind i Alsvågfjellene

På én og samme dag kan du følge med Vesterålen Turlag på en ny tur i Alsvågfjellene; Nonskollen 611 moh; Lielvtinden 605 moh og Nattmålstinden 647 moh, ledet an av Bengt Stian Nilsen.

 

Flotte premier

De beste tidene i herreklassen og dameklassen premieres med gavekort på tre tusen kroner. I tillegg vanker det gavekort for de beste i de ulike aldersklassene, og alle som fullfører får deltakerpremie.  Nonskollen 611 Opp er også det første løpet i Vesterålen Summer Games som består av fire motbakkeløp i Vesterålen i sommer.

– Det vanker fine premier til både mosjonister og aktive som deltar i minst tre av de fire løpene. Men viktigst er kanskje å oppleve av de flotte fjellene her i Vesterålen sammen med andre, avslutter Nordeng.Slo rekord opp Nonskollen

Damian Szmelter slo ny rekord opp Nonskollen på 24:21.