Førstkommende lørdag arrangerer Alsvåg IL motbakkeløpet Nonskollen 611 Opp ifølge ei pressemelding fra klubben.

– Turen opp på Nonskollen er en fin fjelltur som passer for både store og små. Traséen stiger jevnt uten bratte partier, så man trenger ikke være blodtrimmet for å komme seg opp. For de som ønsker konkurrere på tid er likevel fjellet ei skikkelig utfordring, skriver Alsvåg IL i ei pressemelding.

Ingen øksnestrippel i år

På grunn av økte krav til Alsvåg IL som arrangører samt noe lavere interesse enn forventa fra lokale utøvere har klubben bestemt seg for ikke å avvikle øksnestrippelen som inkluderte et gateløp på Myre og sykkelrittet Vesterålen Grand Prix.

– Vi ønsker å fokusere på motbakkeløpet fordi det har hatt den største appellen til både mosjonister og aktive, sier Tommy Nordeng i Alsvåg IL.

Flotte premier

De beste tidene i herreklassen og dameklassen premieres med gavekort på tre tusen kroner. I tillegg vanker det gavekort for de beste i de ulike aldersklassene, og alle som fullfører får deltakerpremie.  Nonskollen 611 Opp er også det første løpet i Vesterålen Summer Games som består av fire motbakkeløp i Vesterålen i sommer.

– Det vanker fine premier til både mosjonister og aktive som deltar i minst tre av de fire løpene. Men viktigst er kanskje å oppleve av de flotte fjellene her i Vesterålen sammen med andre, avslutter Nordeng.