Folkehav fulgte Monsen fra Nyksund

Det var god stemning da turen på Dronningruta startet med Lars Monsen - minutt for minutt. Et helt folkehav la ut på vandingen til Stø, der det blir slått opp teltleir onsdag ettermiddag.

Mange er med Monsen på tur ut på Dronningruta, et helt folkehav gikk fra Nyksund onsdag.  Foto: Tone M. Sørensen

Øksnes

Bengt Stian Nilsen i Vesterålen turlag var på plass tirsdag kveld, da teltleiren ble slått opp utenfor Nyksund. Onsdag var han ved startområdet der et folkehav var klare til vandring.

Vanskelig å anslå

– Det er litt vanskelig å anslå hvor mange som legger ut på tur, men jeg tipper at det var over 250 her, kanskje mellom 300 og 350. Men samtidig vet vi at der er mange som har gått opp på Skåtofta og noen går også opp fra Stø og Klo. Dermed er det å estimere det totale antallet ikke helt enkelt, sier Bengt Stian Nilsen i Vesterålen Turlag.

Bengt Stian Nilsen i Vesterålen turlag er strålende fornøyd med oppmøtet og forholdene. – Skodda letner stadig, dette blir perfekt, sier han.   Foto: Tone M. Sørensen

 

Han legger til at når man får tallene fra bussene som er satt opp til transport, vil man ha mer oversikt over det totale antallet.

– Det ser også ut til at skodda letter mer og mer, og at det lysner opp. Da blir det helt perfekte forhold, sier Nilsen, som medgir at han gjerne skulle gått turen selv.

– I dag skal jeg kjøre en del transport, men i morgen får jeg delta på turen, sier Nilsen.

Frisk havluft og fin temperatur

Med seg på tur har Lars Monsen turkamerat Else Kåss Furuseth og fra Nyksund gikk programleder Jenny Skavlan, mens programleder Martin Giæver skal gå turene senere i uka.

Noe av det Monsen merket seg med overgangen fra Jotunheimen til Vesterålen er den friske herlige havlufta, og nærheten til havet.

– Det er egentlig fin temperatur, det er godt når man skal gå at det er litt kjøligere, sier Monsen.

Lars Monsen i munter passiar med programlederne Jenny Skavland og Morten Giæver ved start.  

 

Han skjemtet med programlederne før folkehavet la ut på tur, da han ble spurt om det var såpass overskyet at han ikke skulle smøre leppene sine før de la ut vei. De hadde nemlig fått litt juling i løpet av Jorunheimen, og blitt solbrente.

– Nehei, dette her er ikke noe Beverly Hills, ei sprukken leppe det får vi tåle, sier Monsen, som legger til at den dessuten er i ferd med å heles.

Tur klarner hodet

Jenny Skavlan sier hun gleder seg til å gå Dronningruta.

– Jeg har ikke fått gått så mye de siste årene, men jeg er veldig glad i å gå på tur. Jeg føler at det er noe som klarner hodet, sier Skavlan.

– Når dronninga klarer det, skal jeg klare det, Jenny Skavland som gleder seg til turen.   Foto: Tone M. Sørensen

 

Det ble også spøkt med Martin Giæver, om at han overlot de tøffere turene til sin makker, og skal ta seg av turene senere i uka, iført flipflops og staver.

– Jeg  skal gå ned til Nyksund og få meg ei pils, deklamerte Gievær til latter fra publikum.

– Nordlendinger er herlige

Jenny Skavlan trives særdeles godt i nord.

– Jeg føler at jeg kommer litt hjem her og jeg er veldig glad i nordlendinger, i humoren deres og i sjargongen. På Østlandet føler jeg noen ganger at jeg må holde litt igjen, men her er det bare å la det flyte. Her er det bare å gønne på føler jeg, ler hun, som bad makkeren Martin Giæver sørge for å samle inn noen vitser av det saftige slaget fra Nyksund.

Et stort følge går Dronningruta til Nyksund i dag.  Foto: Tone M. Sørensen

 

Monsen er enig med Skavlan.

– Nordlendinger er en herlig gjeng, det er flotte folk!