Det er et rekordresultat Gunnar Klo AS kan skilte med for fjoråret.

– Ja, det er kanskje det, humrer daglig leder Arne Karlsen når det refereres til at regnskapene viser at fjoråret gav tidenes resultat. Årsregnskapet for oppdrettsselskapet Øyfisk for 2017 viser inntekter på 268 726 720 kroner, mot 172 109 924 kroner i 2016.

Godt år for oppdrettsselskapene

Øyfisk ble etablert i 1986 og har i dag ti ansatte. Selskapet er et heleid datterselskap av Gunnar Klo AS. Årsresultatet endte på 85 734 842 kroner i fjor, mot 59 405 155 i 2016.

– Vi hadde et bra år for Øyfisk, der har vi i likhet med alle andre oppdrettere i Norge hatt et svært bra år. Det er datterselskapet Øyfisk som har gjort det veldig bra og som er årsaken til det gode resultatet, sier Arne Karlsen.

– Vi har ikke så mye fokus på fjorårsresultatet. Alle som driver med oppdrett i dag tjener gode penger. Så lenge prisene er der, så har alle oppdrettsselskapene, så fremst de har unngått sykdom eller andre uheldige hendelser, fått gode resultater i 2017, sier han.

Høy markedspris

Den høye lakseprisen og god etterspørsel etter norsk sjømat, er medvirkende årsaker.

– Både i Vesterålen og rundt omkring er det fantastiske resultat for alle oppdrettsselskapene. Med de prisene man oppnår i markedet nå, har det vært ei god utvikling. Markedsprisen er en av de tingene vi ikke kan gjøre noe med, og vi må ta det vi får. Jobben vår nå er å utvikle oss videre. Selv om det selvfølgelig er veldig hyggelig at vi tjener penger, sier Karlsen.

– Samtidig er fokuset fremover å gjøre riktige valg, sier Karlsen.

Mye tøffere

For Gunnar Klo AS er det 2018 og satsing som er det viktige.

– Vi ønsker å utvikle oss innen området levendelagring og der er vi i år kommet i gang igjen, etter et opphold på noen år. Levendelagring blir viktig i 2018 og med kjøpet av MS «Sjohav» har vi et ønske om at de også skal fiske levendefangst, sier Karlsen.

– 2017 er forbi, det er 2018 som vi tenker på, hva vi kan gjøre videre. Det er hvitfisk som Gunnar Klo AS som selskap driver med, og det er en annen historie enn oppdrett. Der er det mye tøffere å tjene penger, for du må gjøre ting riktig fra du kjøper fisken til du har produsert og solgt den. Det er der vi virkelig må jobbe for å få en tilfredsstillende lønnsomhet, sier han.

– Det er klart, vi er veldig glade for at vi tjener penger. Men nå er det 2018, 2019 og 2020 som er viktig for oss, slår Karlsen fast.