Mange hundre samlet til fotballfest

Sortland ILs El Team-cup har blitt en stor suksess. Lørdag var 350 spillere samlet til bedriftsfotballturneringa i Blåbyhallen.

El Team-cup i Blåbyhallen

Arrangør Håvard Hamansen Wallstad i Sortland IL er fornøyd med årets turnering, men håper på enda flere påmeldte neste år.  

Sortland

– Press på! Press på! Nyyyydelig!

Lagleder Mona Anderssen, sortlandspiller anno 1980, roper ivrig fra sidelinja. I år som i fjor har Fotballmamma & the others kastet seg ut i El Team-cup, og er nå i aksjon mot Lofotgjængen.

– Vi hadde første trening klokka 08.30 i mårrest. Vi har ikke tid til å trene, sier Anderssen og ler før hun sender en ny spiller ut på banen.

– Dette er bare artig, men nå kjenner vi på at konkurranseinnstinktet slår litt inn, sier hun. Sidelinja eksploderer nærmest i jubel når sortlandsdamene scorer kampens første mål. Etter 20 minutter må de imidlertid konstatere at lofotingene går seirende ut 3-1.

350 spillere

Lørdag arrangerte Sortland IL bedrifts- og venneturneringen El team-cup for fjerde gang i Blåbyhallen.

Arrangementet, som skal lokke fotballskoene på pensjonerte fotballspillere og andre entusiaster, samlet lørdag over 350 spillere på mange titalls lag. Vesterålen, Harstad, Skånland, Evenes, Lofoten og Bodø var representert på gressmatta i hallen.

– Det har blitt ganske omfangsrikt etter hvert, sier Håvard Hamansen Wallstad i Sortland IL mens fire ulike kamper pågår i bakgrunnen. 

Gamle helter

Mange gamle helter var å se på banen lørdag, og bød på tøffe dueller og god underholdning. For noen er turneringa blodig alvor, og det var mer enn ett haltende mannfolk i 40-årene å se i hallen lørdag.  

– Det er nok mest artig for folk, men vi ser jo at noen går inn for å vinne. Slik er fotball. Det er om å gjøre å score mål. Da er det mange som får fram det gamle konkurranseinnstinktet, sier han.  

Hovedsponsor El Teams eget lag har vunnet alle år i herreserien, og det er ikke noe tvil om at det var flere som var ute etter å bryte seiersrekka deres.

Oppdatering: Fiskebollelaget Vesteraalen footballers gikk seirende ut av turneringa på herresida, mens Fotballmamma and the others vant damecupen.