Snytindhytta er ei ubetjent turisthytte i Sortland kommune i Nordland. Hytta ligger nordøst for Øvre Blokkvatnet på Hinnøya, like nedenfor Løbergdalsskaret, ca. 390 meter over havet. Hytta ble bygd i 1993 og er eid av Vesterålen Turlag.

At det jevnlig overnatter mange personer på hytta, er slett ikke uvanlig. Men at 38 personer tilbringer natta på anlegget, er ikke hverdagskost

- Det er ny rekord. Så mange har det ikke overnattet på anlegget før, sier styreleder i Vesterålen Turlag, Trond Løkke.

22 sengeplasser

Mens 30 personer lå inne i selve hytta, overnattet de øvrige åtte i telt utenfor. Snytindhytta har totalt sett 22 sengeplasser, i tillegg til ekstra madrasser og sofa.

I utgangspunktet er det derfor plass til over 30 personer der, men stadig flere velger å overnatte i telt. I tillegg er det fire sengeplasser i den minste hytta på anlegget.

- Folk har blitt mer fleksible. Nå har vi for eksempel en gruppe studenter fra NTNU, der flere av dem ligger i telt. Selv om det skal overnatte 35 personer på anlegget i natt, har vi likevel soverom ledig, sier Løkke.

- Med utgangspunkt i antall sengeplasser er nok dette en av de best besøkte turisthyttene i landet, legger han til.

Når det er så mange personer innom hytta samtidig, kan det noen ganger bli i trangeste laget.

- Det blir særlig trangt på kjøkkenet, men det bruker å gå bra. Folk er fleksible og tilpasser seg, sier han.

- Hysterisk god

Han tror at været har mye å si for de gode besøkstallene på Snytindhytta.

- Værmeldinga er hysterisk god denne påska. Jeg kan ikke minnes å ha sett et så godt langtidsvarsel tidligere. Dette må være tidenes rekordpåske.  Vi ser også at tallet på besøkende har økt dramatisk de siste åra. For ti år siden var det 300 besøkende på årsbasis. I år har det vært over 1000. Påska er alltid høysesong. Mange overnatter også i forbindelse med toppturer og skikjøring, sier han.

-Trygt og skredsikkert

For dem som har lyst til å besøke Snøtindhytta i påska, er det fortsatt muligheter, både når det gjelder overnatting eller å bare stikke innom på en dagstur.

- I dag var det for eksempel fire tjekkere som gikk til fots fra Gullesfjorden. Men de fleste går via Djupfjorden.  Det er trygt, skredsikkert og tar omtrent tre timer. Og starter man tidlig på dagen, får man sola på seg og slipper dermed å gå i skyggen, sier Trond Løkke.