Sortland, Øksnes og Andøy med i nytt forsvarsforum

– Det kommer flere langtidsplaner, og vi ønsker å være godt orientert og skolert, sier sortlandsordfører Tove Mette Bjørkmo.

Sortlandsordfører Tove Mette Bjørkmo var denne uka i Bodø for å delta på det første møtet til det nye forsvarsforumet. Her på kystvakta flankert av av avdelingstillitsvalgt for KV-staben, Frank Ludvigsen, flaggmester Knut Bjørkly, Odd-Einar Eilertsen og Pål Einar Pedersen, avdelingstillitsvalgt for befalet.  Foto: Sanna Drogset Børstad

Sortland

Nordnorske kommuner som er vertskap for avdelinger i Forsvaret, har nå gått sammen i et nytt nettverk.

Andøy-ordføreren kunne ikke stille

Ordførere fra disse kommunene hadde onsdag sin første samling i Bodø.

–  Det var ordføreren i Bodø som tok initiativ til å danne et forsvarspolitisk forum, med en samling av ordførere fra forsvarskommuner i hele Nord-Norge, orienterte sortlandsordfører Tove Mette Bjørkmo (Ap) under torsdagens formannskapsmøte.

– Også ordførerne fra blant andre Øksnes og Værøy var til stede, siden Forsvaret har radarer i disse kommunene. Ordfører Jonni Helge Solsvik i Andøy kunne ikke være til stede, opplyste hun.

– Det kommer flere langtidsplaner

Målet med forumet er at forsvarskommunene skal snakke bedre sammen, og at Nord-Norge som landsdel skal stå sterkere i forsvarsspørsmål, skriver NRK.

– Det kommer flere langtidsplaner, og vi ønsker å være godt orientert og skolert. Vi tror det kan være nyttig at vi står samlet i disse spørsmålene. Jeg tror dette blir et bra organ. Vi hadde en veldig god start, og ballen ruller nå videre, sa Bjørkmo.

Én ordfører fra hvert fylke i Nord-Norge skal ha ansvaret for å innkalle til fremtidige møter.