– Alle som ønsker å stille som sjåfør eller bøssebærer: ta kontakt!

Allerede i morgen starter tv-aksjonsgruppa på Sortland med innsamlingen.

FRA BUSHDAG TIL CASHDAG: Lions-president Atle Fagermo (fra venstre), Lars Hannevold i Røde Kors, leder Unni Glad i Sortland Frivilligsentral og skolekontakt Tor Skogvoll oppfordrer sortlendingene til å kontante klare når bøssebærerne kommer søndag 22. oktober. Men i år er det også mulighet til å gi penger både via VIPPS, sms og på nett.  Foto: Gaute Bergsli

Sortland

Årets TV-aksjon går til UNICEF sitt arbeid for å gi utdanning til barn rammet av krig og konflikt.

Giverstafett for femte gang

Allerede i morgen starter den lokale aksjonsgruppa på Sortland med arbeidet med å samle inn penger til den gode saken.

– Fra og med onsdag denne uka kan bedriftene på Sortland forvente seg et besøk fra meg. Jeg håper bedriftene tar vel imot meg og gir et bidrag til TV-aksjonen. Og onsdag 18. oktober fra cirka 12 til 14 skal vi ha en telefonisk giverstafett, som blir avholdt i Røde Kors-bygget, sier Lars Hannevold i Sortland Røde Kors.


Nærmer seg tv-aksjon:

– Vi trenger mange bøssebærere

Det nærmer seg årets tv-aksjon. I Øksnes oppfordres bøssebærere til å melde seg.


Det er femte året på rad Sortland arrangerer giverstafett.

– Blir glad om folk tar kontakt

Selve aksjonsdagen er søndag 22. oktober.

Leder Unni Glad i Sortland Frivilligsentral, som koordinerer aksjonen, sier Sortland er delt inn i 43 roder, og hun håper å få samlet rundt 150 bøssebærere til dagen.

– Vi begynner å gå klokka 15. Alle som ønsker å stille som sjåfører eller bøssebærere, kan bare ta kontakt med Frivilligsentralen, så blir vi veldig glad, sier Glad.

Oppfordrer til at barna bidrar

Basen på selve aksjonsdagen blir på Kulturfabrikken, men bøssebærerne møtes først i de ulike områdene de skal samle inn penger.

– Vi håper folk tar godt imot bøssebærerne våre, og vi oppfordrer alle til å kontanter klare. Men nytt i år er at man også kan gi både via Vipps, sms og på nett, sier Glad.

Barnehagene og skolene i kommunen er også oppfordret til å stille opp. Så langt har Holand skole varslet at de også i år skal arrangere kafé til inntekt for aksjonen.

Fakta om TV-aksjonen:

  • TV-aksjonen NRK er verdens største innsamlingsaksjon målt i antall frivillige og innsamlede kroner fordelt på befolkning
  • 7000 frivillige over hele landet organiserer innsamlingen gjennom 500 kommune- og bydelskomiteer
  • 100 000 bøssebærere banker på 2,3 millioner dører
  • TV-aksjonen har vært arrangert hvert år siden 1974 og har gitt livsviktig hjelp til millioner av mennesker
  • Et eget innsamlingsråd, oppnevnt av NRKs styre, mottar og vurderer søknadene fra de som ønsker å bli tildelt NRKs TV-aksjon. Kringkastingssjefen, NRKs øverste leder, tar den endelige beslutningen om hvem som tildeles TV-aksjonen. Innsamlingsrådet har også en viktig oppgave med å påse hvordan pengene brukes. Les mer om utvelgelsesprosessen her.
  • TV-aksjonen koordineres av et sekretariat, som ansettes av årets utvalgte organisasjon. Sammen med de øvrige ansatte og TV-aksjonens fylkesapparat bygges årets TV-aksjon.
  • På selve TV-aksjonsdagen sender NRK direkte hele søndag kveld

Kilde: blimed.no