Natur og Ungdom-Ingrid fra Sortland

Optimist etter første uke av klimarettssaken

Leder Ingrid Skjoldvær i Natur og Ungdom går inn i helga med en god følelse, etter første uke av den historiske klimarettssaken - der miljøorganisasjoner har saksøkt staten for oljeboring i Barentshavet.

Truls Gulowsen, leder i Greenpeace Norge, og Ingrid Skjoldvær, leder i Natur og Ungdom, i Oslo tingrett tirsdag i den historiske klimarettssaken der miljøorganisasjonene og delvis Besteforeldrenes klimaaksjon saksøker staten for oljeboring i Barentshavet. Advokatene Emanuel Feinberg og Cathrine Hambro til høyre.  Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix

Sortland

En rettssal er ikke det naturligste stedet for en NU-leder å befinne seg - selv om Ingrid Skjoldvær fra Sigerfjord har vært ute en vinternatt før. I fjor møtte hun i retten etter å ha lenket seg fast til Engebøfjellet utenfor Førdefjorden, og nektet å akseptere boten hun og de andre aksjonistene fikk for å ha forhindret Nordic Minings virksomhet.