Det var varaordfører Karl Erling Nordlund som under torsdagens møte sa at den såkalte hotelltomta til Kulturfabrikken Eiendom nå har en interessent. Det ble sagt som en del av debatten om «Den blå diamant» - Rødts Christoffer Ellingsen mente nemlig at Johnsen eiendom burde bli pålagt å heller bygge hotellet sitt der.

Bekrefter interessent

Styreleder Svein Erik Nicolaysen i Kultufabrikken Eiendom AS bekrefter at det er en interessent for tomta.

– Det er det. De ønsker ikke noen offentliggjøring. Vi har jobba etter en langsiktig strategi, dette er ikke den første konkrete interessenten vi har. Men det vil alltid være en usikkerhet fram til avtale og eventuelt bygging, sier Nicolaysen.

Han sier videre at de generelt ikke jobber med ting de tror ikke kan realiseres, og dessuten er det forhold nå som gjør at de tror et er mer realistisk å få det til.

– Det er ikke så vanskelig å få investorer til å bygge, men problemet kan være å finne noen til å drive. Vi har noen nå som kanskje kan gjøre begge deler. Derfor er vi mer optimistiske nå, enn vi har vært tidligere.

Ikke lokal

Nicolaysen kan ikke si noe mer på nåværende tidspunkt om hvem det er snakk om, men han kan si at det ikke er en lokal aktør.

De har kommet såpass langt i dialogen at han har tro på at de kan komme til enighet i løpet av en måneds tid.

– Når vi får noe skriftlig, er det naturlig å orientere både kommunen og mediene da. Vi håper å få kommet dit på denne sida av årsskiftet.