Flaata, Ackles og Busk gjør Elvis-konsert med Bø Gospelkor

Paal Flaata, Stephen Ackles og Vidar Busk skal på turné med sin Elvis-hyllest. I mars gjester de Sortland kirke med Bø Gospelkor på laget.

Vidar Busk, Paal Flaata og Stephen Ackles kommer til Sortland 20. mars. Da spiller de konsert i Sortland kirke sammen med Bø Gospelkor.   Foto: Marcel Leliënhof

Sortland

I januar legger Paal Flaata, Stephen Ackles og Vidar Busk ut på en landsomfattende turné med sin hyllest til Elvis og hans gospelutgivelser. Det planlegges mer enn 80 konserter, de fleste i kirker, på det de selv omtaler som en av de mest omfattende turneene i Norge på mange år.

Vesterålen får også besøk av forestillingen, som har fått navn «In Memory of Elvis Gospel». 20. mars blir det Elvis-konsert med stjernelaget i Sortland kirke. Det røper arrangørene i en pressemelding onsdag. Med seg på alle konsertene inviterer de også et lokalt kor. På Sortland er det Bø Gospelkor, som ikke er ukjent med å opptre med store navn, som skal medvirke på flere av låtene.

Det er ikke første gangen Flaata, Ackles og Busk turnerer med musikken til Elvis. Det gjorde de også i 2015, i anledning 80-årsjubileet for hans fødsel, men da med noen av hans mest populære innspillinger. Denne gangen er det noe av det mer ukjente materialet som blir med på tur. 

– Mottakelsen sist ble eventyrlig, både blant publikum og presse, og de gjorde mer enn 110 konserter. Når de begynte å se på en oppfølger til suksessen, ønsket alle vi som er involvert i dette samarbeidet, å gjenskape den musikken som for Elvis var den viktigste i hans liv. Det var ikke gjennom gospel-innspillingene han tjente de store pengene, men det var disse som ga ham inspirasjon til å fortsette sin karriere som artist og filmstjerne, skriver arrangørene i pressemeldingen.