– Vi er stolte og ydmyke

Lørdag formiddag inviterte Holmøy-konsernet publikum inn i sine nye Snøhetta-tegnede lokaler i Holmen utenfor Sortland.
Sortland

I to år har Øksnes Entreprenør og underleverandører langt ned titusener av timer med arbeid, i tett samarbeid med byggherre Holmøy Maritime og arkitektene i Snøhetta.

Lørdag formiddag, i nydelig og iskaldt vær, med tråleren Holmøy til kai, ble det imponerende anlegget i Holmen utenfor Sortland offisielt åpnet. Flere hundre hadde møtt opp for å overvære åpninga av et fiskerianlegg som Vesterålen tidligere ikke har sett maken til.


 

Både entreprenørene fra Øksnes og byggherre Holmøy var tydelig stolt over det de kunne vise frem.

– Vi er både stolte og ydmyke, særlig når vi ser hvor mange som har møtt opp her i dag. Det viser et engasjement for det vi holder på med. Med alt som skjer i Vesterålen denne helga, og med de minusgradene vi har nå, hadde vi ikke forventet at det skulle komme så mange. Det er ekstra hyggelig å se at så mange har tatt turen fra Myre, sa administrerende direktør Knut Roald Holmøy til VOL etter åpningsseansen.

Knut Roald Holmøy forteller om storsatsninga.

 

– Veldig fornøyd

Anlegget til 300 millioner kroner, som består av nytt kaianlegg, administrasjonsbygg, lager og fryseterminal, har allerede vært i drift en stund, og Holmøy sa i sin åpningstale at de er svært fornøyd med resultatet.

– Å gjennomføre et slik prosjekt er krevende og tar tid, særlig når vi velger et design som ikke er så tradisjonelt her hos oss. Vi har ingen erfaring med å bygge på land, derfor var det riktig å få inn kompetanse som kunne utfordre oss og lage noe som var tilpasset de behovene vi har i vår hverdag. Byggene er innkjørt og fungerer som de skal, og vi er veldig godt fornøyd med resultatet, sa Holmøy.

Han takket både kommunen, politikere og lokalmiljø for velvilje og god mottakelse.

 

Gavepakke

For hovedentreprenøren fra Myre var det ifølge administrerende direktør Stian Reinholdtsen med skrekkblandet fryd at de tok fatt på oppgaven for to år siden.

– Ikke bare fordi dette er det omsetningsmessig største prosjektet i vår historie, men også fordi kompleksiteten er så stor, og lista for nytenkning rundt design, arkitektur og kvalitet lå skyhøyt. Med disse forutsetningene, en krevende kunde og et samarbeid med et internasjonalt anerkjent arkitektkontor, sier det seg selv at vi var på tå hev fra første spadetak. For oss har dette prosjektet vært veldig utviklende, og vi har blitt tvunget opp på et nytt nivå. En gavepakke, sa Reinholdtsen.

Slik ser det imponerende anlegget ut fra lufta.   Foto: Erik Jenssen

Han utfordret lokalt næringsliv til å gå samme vei som Holmøy-konsernet.

– Når vi ser næringsbygg rundt oss, må vi innrømme at design og arkitektur ikke har hatt største prioritet. Her har vi som entreprenørbransje noe å hente i å rådgi våre kunder om å strekke seg lenger. Dette har blitt en fantastisk kombinasjon av design, arkitektur og funksjonalitet. De har fått frem det nivået fiskerinæringa fortjener å være på, og dette betyr mye for selskapets aller største verdi, nemlig de ansatte, sa Reinholdtsen.

Stortingsrepresentant Kjell-Børge Freiberg (Frp) fikk æren av å klippe den berømte snora, før både anlegg og båt ble åpnet for imponerte publikummere.