Etterforsker mulig alkoholforgiftning blant Sortland-elever

Flere ungdommer ble fraktet til sykehus etter mulig alkoholrelatert forgiftning i helga.

Geir Bendiksen i politiet bekrefter at de undersøker en mulig alkoholrelatert forgiftning.  Foto: Gaute Bergsli

Sortland

Politet fikk melding i løpet av helga om at mellom 4 og 7 ungdommer skulle ha drukket mulig forurenset alkohol, og valgte derfor å sende dem til sykehus.

Det gjelder elever ved Sortland videregående skole, avdeling Kleiva. Rektor Rune Lødemel ønsker av denne grunn ikke å uttale seg. Etter det VOL forstår, skal hendelsen ha skjedd på skolens internat.

Frykt for forgiftning

Det var frykt for henholdsvis etanol- eller metanolforgiftning.

– Vi etterforsker den saken, foreløpig er vi på et undersøkelssestadium. Noen ungdommer på Kleiva hadde angivelig fått i seg drikke med et eller annet. Noen ble sendt på sykehus for å ta prøver, de er sendt hjem derfra. Vi venter på analyse fra de prøvene, sier politibetjent Geir Bendiksen hos vesterålspolitiet.

Politiet har tre hypoteser: enten var det ingenting i det ungdommene drakk, og de ble dårlige av andre grunner, eller så er de blitt etanolforgiftet, eventuelt metanolforgiftet.

Håper på det beste

Sistnevnte er det absolutt farligste alternativet. Metanolforgiftning kan være dødelig, om man får i seg stor nok mengde. I Norge var det en stor smuglersak i 2002-2003 av metanolsprit, noe som førte til rundt 20 dødsfall.

Politiet kjenner ikke til at det er avdekket metanol i sprit i området.

– Det er ingenting som tilsier at det er noe sånt i omløp i Vesterålen. Men det kan skje, at noen kommer forbi med en flaske eller to… men vi har ikke opplysninger om dette, sier Bendiksen.

– Vi håper selvsagt at det ikke er snakk om noen forgiftning.