Bekreftet: Torset innstilt til lederverv i Nordland SV

En enstemmig valgkomite i Nordland Sosialistisk Venstreparti har innstilt Christian Torset fra Sortland som en av to kandidater til ledervervet i partiet.
Sortland

Det bekrefter Torset til VOL onsdag morgen.

– Vi er to kandidater som er spilt inn. Jeg er veldig glad for å ha fått komiteens tillit, sier Torset.

Lokallagene i Nordland SV ble bedt om å spille inn kandidater, og har spilt inn to: Hilde Birgitte Rønningsen fra Rana, og Torset. Valgkomiteen har deretter vurdert kandidatene og innstilt enstemmig på Torset. Så blir det opp til årsmøtet i Nordland SV den 10.mars å avgjøre hvilken av kandidatene som blir ny leder.

VOL meldte 5. februar at Torset lå an til å bli innstilt. Nå er det altså bekreftet.

Nåværende fylkesleder, Marius Meisfjord Jøsevold, meldte i slutten av januar at han ikke stiller til gjenvalg som leder i Nordland SV.

– Viktig verv

Torset er klar på at han er klar for oppgaven om han blir valgt:

– Det er et viktig verv som vil definere hvordan SV vil jobbe frem mot neste valg. Det vil også være viktig med tanke på å bygge organisasjonen og forberede partiet på den veksten og engasjementet vi ser på meningsmålinger og blant folket på de spørsmålene som er viktig for oss, sier han og fortsetter:

– Det er et ærefullt verv, som igjen er knyttet opp til mye arbeid. Samtidig er det et viktig verv og om det er jeg som får tilliten, er jeg klar og motivert for å løfte SV videre.

Fylkeslaget har hatt ledere fra Vesterålen tidligere, men det begynner å bli en stund siden. Jøsevold, nåværende leder, er opprinnelig fra Leirfjord på Helgeland, men har bodd på Nesna i rundt tjue år.

Valgkamp og lokalvalg

Noe av det viktigste for en ny leder blir å sette organisasjonen i stand til å drive valgkamp i forbindelse med lokalvalget til neste år.

– Jeg tror alle ledere som tar over, ønsker å fokusere både på organisasjon og politikk. Det er to områder som smelter sammen i partiene. Det handler om å engasjere og motivere, og utvide engasjementet til organisasjonen. Og å utvikle god, tjenlig politikk, til det beste for innbyggerne.

I Torsets egen kommune, Sortland, er SV blant de minste partiene i kommunepolitikken, med kun én representant i kommunestyret.

– Jeg kan ikke uttale meg på vegne av Sortland SV, men på generell basis kan jeg si at jeg syns at én representant er for lite. SV har større potensiale, og vi må jobbe for å nå det.

Mellom to stoler?

– SV gjorde et godt valg i fjor, men har kanskje havna litt mellom to stoler? Har dere vært synlige nok på store saker, som Andøya flystasjon?

– Jeg var først ute i Nordland på å kommentere Andøya. Jeg var også ute og sa at nedlegging av kystvaktbasen er helt uakseptabelt. SV har fulgt det opp, kontinuerlig, siden det. Så er det det kommunikasjonsmessige. Vi sendte ikke toppene i partiet til Andøya, gang på gang. Vi lova ikke å snu saken, vi sa vi skulle gjøre så godt vi kunne, sier Torset, som en mulig forklaring på hvorfor Sp har fått større eierskap til saken.

– Ellers syns jeg at Nordlandpolitikerne har vært dyktige. Fylkesråden for næring, Mona Lill Fagerås, reiste rundt over hele fylket og ble godt mottatt av næringslivet i ulike sektorer. Nå sitter hun på Stortinget. Nå er Åse Refsnes fylkesråd for oss, for kultur, miljø, folkehelse. Hun skal legge fram nye planer både for kultur og idrett, sier han.