De som har skrevet årets revy er Steinar Henriksen, Terje Hjelle og Jon Erik Solhaug.

– Hvis vi kan gå opp på scenen og vise at vi har det artig, da har vi vunnet, sier Terje Hjelle.

– Prøver å være aktuelle

Om du ikke har sett Kleiva-revy før, så er det bare å glede seg, og være klar til å få tøyd litt på lattermusklene.

– Vi prøver å være aktuelle og ikke superlokale, bare litt lokale. Det skal helst være sånn at du ikke må kjenne ho Magda og han Jentoft for å synes at dette er artig, sier Hjelle.

Revyen prøver heller å ta opp og harselere rundt aktuelle tema, å være litt selvransakende og ironiske, men først og fremst artig.

– Vi er helt i norgestoppen på skriveprosess og øvingsprosess, de siste 14 dagene er det intensivt, sier Steinar Henriksen.

Intenst

Det fortelles at andre revygjengen får hakeslepp når de hører hvor kort tid det tar å lage Kleiva-revy. Men de har rutinen inne denne gjengen, det er 16. gangen revy står på programmet i Kleiva. Siden årtusenskiftet er det bare to år det ikke har vært revy.

– Vi snakker med andre som jobber med revy og de holder på i ett år. Men når vi driver så intenst så går det ikke an å ha et demokrati og spørre folk når det passer å øve. Vi må bare kjøre totalitær stil, det sier seg selv, humrer Hjelle.

Han forteller om ei som flytta til bygda fra Sømna, og hun berettet at de brukte et halvt år på å lage revy, fem måneder med kaffedrikking og en måned med øving. I Kleiva kjører de med et annet gir.

– Det er voldsomt intenst her ja, medgir Steinar Henriksen.

Det øves for fullt fram mot premieren på Kleiva-revyen 3. mars. Foto: Tone M. Sørensen

Gnist og driv

Generalprøve blir det fredag 2. mars og dagen etter er det premiere på årets revy. I revygjengen er det kommet til ungdommer også, så snart man har begynt på videregående er det mulig å bli med i revygjengen.

– Det er noen fra Sortland også som har lyst å være med, men vi har som krav at du må bo i bygda. Noe av det flotteste med dette opplegget er at vi har med oss disse ungdommene, de har en sånn gnist og et driv og trives veldig godt, sier Terje Hjelle.

Navnet på årets revy er #Æ også?

I tillegg til at revyen har med seg musiker Steinar Kjeldsen med venner, er der en kjendis med på laget, Laila Lochert, bedre kjent som Farmen-Laila.

– Jeg er med hvert eneste år. Det er dette som er Kleiva og bygda, å være med på revy. Det er steikaness artig, sier Laila, som er litt hås i røsten etter at siste strofe på avslutningsvisen er sunget.

– Vi skal ta det på kornet

Revygjengen holder kortene tett til brystet når det gjelder de ulike revynumrene men lover at både nordmenn, polakker, politikere, global, miljøkrisa, bondeanger dagen derpå, pride-arrangement, skolestruktur og idrettslaget Ajaks med sin forgangne storhetstid, er noe av det som skal få folk i salen til å riste av latter. Det er vidtspennende, og ikke en rød tråd, men heller mange.

– Og den språklige utviklinga, den er vi betenkt over! Det er alvorlig at dialektene er på vikende front. Det er den viktigste identitetsmarkøren, og det er noe vi skal ta på kornet, lover Terje Hjelle.

– Tanken med revy er ikke å hive bløtkake i hodet på hverandre men at folk kan gå ut herfra og ha hatt det artig. Og så på turen heim reflektere over at man egentlig lo litt av seg selv også, fordi det er gjenkjennelig, sier Hjelle.