Får hilse fylkestinget i april

En nordlandsordfører får hvert fylkestingsmøte i oppgave å holde hilsningstale. I aprilmøtet er det Sortland-ordfører Tove Mette Bjørkmo som har fått æren.

Tove Mette Bjørkmo (Ap), ordfører i Sortland.  Foto: Gaute Bergsli

Sortland

– Jeg gleder meg veldig, og er stolt over å ha blitt spurt, sier sortlandsordfører Tove Mette Bjørkmo.

Hun har blitt forespurt av Nordland fylkeskommune å hilse fylkestinget. «Fylkesordføreren har den glede å invitere deg til å hilse fylkestinget velkommen ved åpningen mandag den 16.04.2018, Quality Hotel Grand Royal, Narvik. Som kjent er fylkestinget Nordlands viktigste politiske forsamling og vi synes det er en fin tradisjon at en ordfører hilser til fylkestinget. Gjerne bistått av et kulturelt innslag fra egen kommune,» skriver fylkeskommunen i invitasjonen.

Det er første gang Bjørkmo får åpne fylkestinget.


Overrasket fylkestinget med «Annie»

Sammen med Annie-gjengen fra Teaterklubb 81 i Dverberg, opptrådte Andøy-ordfører Jonni Solsvik og Andøya Space Center-sjef Odd Roger Enoksen for fylkestingsmedlemmene mandag.


Forrige fylkesting, i februar, ble åpna av Andøy-ordfører Jonni Solsvik, som selv deltok i det påfølgende kulturinnslaget, fra Dverberg-oppsetninga av «Annie».

– Det blir vanskelig å «hoppe etter Solsvik» når det kommer til kulturinnslag?

– Jeg kan i hvert fall smykke meg med at Annie-gjengen er fra Vesterålen. Det var veldig bra, sa Bjørkmo, som selv var tilstede på fylkestinget og så opptredenen. Det er foreløpig ikke avklart hva som blir Sortlands kulturinnslag.

– Jeg har bedt Kulturfabrikken om hjelp. Det blir noe med barn eller unge fra kommunen, men hva, det er ikke avklart ennå, sier hun.