Nytt tilskudd til Blåbyprofilen

Blåbysmykket en umiddelbar suksess

– Vi vil ha mer av dette, sier ordfører Tove Mette Bjørkemo under lanseringen av Blåbysmykket som har fått Sortland kommunes godkjennelse for den offisielle Blåbyprofilen. Lanseringen ble en stor suksess for smykkekunstneren Elisabeth Søberg som har designet den vakre, blå smykkekolleksjonen.

Tove Mette Bjørkmo overrekker Elisabeth Søberg blomster og gratulasjoner.   Foto: Tord Viken

Sortland

Det var med tydelig glede og entusiasme at ordfører Tove Mette Bjørkmo offisielt introduserte Blåbysmykke-kolleksjonen og overrakte blomster og gratulasjoner til en overveldet smykkedesigner Elisabeth Søberg.

Blåbysmykket, design Elisabeth Søberg  Foto: Tord Viken

 

Smykkekolleksjonen er godkjent som en del av den offisielle Blåbyprofilen som Sortland kommune forvalter. Søberg som driver virksomheten Perlebetta på Bø har nå fått lisens til å markedsføre smykkene under denne profilen.

Uttrykker kjærlighet til Blåbyen

Det er hele 19 år siden at sørlandsjenta Søberg fikk ideen om den blå smykkekolleksjonen av svigermor da hun flyttet nordover til Vesterålen. Men det hele skjøt fart etter et etablererkurs i regi av Kulturfabrikken i 2014.

– Hjertene uttrykker kjærligheten til Blåbyen sier Søberg, hun viser stolt frem smykkene hun har laget mens ivrige kjøpere flokker seg rundt disken hun har satt opp i Kulturfabrikken denne lørdagen. 

Blåbysmykket, design Elisabeth Søberg  Foto: Tord Viken

 

–  Smykkene er laget av det unike materialet hematitt, som kun produseres ett sted i verden på vestkysten av Amerika sier hun lurt,  og vil ikke avsløre nærmere detaljer om det.       

Etterlyser lokale kunstnere og kreative til å målbære Blåby-profilen  

– Jeg var den første som kjøpte Blåbysmykket, sier ordfører Tove Mette Bjørkemo entusiastisk, og viser stolt frem smykket hun bærer.

– Dette handler om Blåbyens identitet og profil, så dette vil vi ha mer av, sier hun og etterlyser andre lokale kunstnere og kreative som vil lage produkter under Blåbyprofilen. – Besøkende og turister vil gjerne ha med seg noe unikt tilbake hjem når de besøker Sortland og Vesterålen, flott design som dette passer midt i blinken for å markedsføre Sortland og regionen. 

Smykkene vil være mulig å finne hos Museum Nord i Kulturfabrikken som har tatt inn kolleksjonen.