MGP er mer enn bare musikk, det er også masse kjærlighet og snart blir det bryllup ganger to. Det hele takket være musikkfesten som får folk over hele Europa og litt til engasjert.

Det er duket for den årlige festen i glitter, glam og stjernestøv, og allerede tidlig fredag kveld var det stor stemning i blåboksen i Kulurfabrikken. MGP–The great golden party samlet om lag 140.

Tatovering på underarmen

For ett år siden sendte NRK direkte MGP-innslag fra stua til Lise Finden på Sortland, og hun møtte sin store kjærlighet på festen, Lise Evensdatter Jamt. Nå er de samboere og før året er omme blir det giftemål når de to skal gi hverandre sitt ja.

De er supreforelska de to, Lise og Lise. På Evensdatter Jamt sin underarm står det ei enkel, men utrolig fin tatovering, ordene: DÆ.

– De er til meg, det er så koselig, smiler Lise Finden.

Også Ken Rune Hansen og Julie Remme møttes på samme MPG-fest, og nå feirer de to parene ettårsdagen sammen.

– Det er litt artig. Jeg føler vi har mye å takke MGP for, sier Julie Remme.

Hun tror ikke det er musikken som skaper magien, det er hele konseptet Eurovision.

Sortland ble MGP-byen

– Sortland ble helt tilfeldig etabler som selve MGP- stedet i fjor med sendinga fra NRK. Og det har skjedd mye med Sortland, det er blitt enklere å engasjere folk og å få til arrangementer der folk møtes. Oppmøtet i kveld er formidabelt, det er over dobbelt så mange som i fjor, og da var billettene gratis, sier Hansen.

At de fire møtte sine utkårede er et tilfeldig lykketreff, selv om de kjente til hverandre fra før.

– Ja, jeg er faktisk x-en til Lise Finden, det trenger du ikke ta med. Det er helt kaos, ler Ken Rune.

– Og Julie og Lise var venninner fra før, så det var litt naturlig at vi havnet i samme gjeng. Og Ken Rune skal være toastmaster i bryllupet vårt, sier Lise Finden.

Selv hadde Lise Evensdatter Jamt ikke noe forhold til MGP før i fjor. Nå er hun blitt glad i showet, og stilte standsmessig både i gullhatt og med gullstiper på jakken.

– Du har stilen inne nå, kommenterer Ken Rune Hansen.

Takknemlig

– Hva tror dere om Norge og Rybak sine sjanser i kveld, vinner han?

Det sies både ja og nei rundt bordet, optimisten Lise Finden tror på seier, samboeren er mer realist.

– Jeg tror han havner på topp ti, sier Julie.

– Ja, jeg tror også han havner høyt, mest fordi han er så populær i miljøet, han har utrolig sjarm og et bra show og utstråling, sier Lise Finden, som spår at Alexander Rybak er den neste Carola, som kan leve  av å reise rundt og holde konserter, der Fairytale er slageren.

Det var stor stemning under MGP-arrangementet, der det var direktesending fra Lisboa. Foto: Tone M. Sørensen

– Det er vanskelig å spå hvem som vinner, jeg har ikke forstått hva det er som er utslagsgjørende, Den sangen som vant i fjor for eksempel, synes jeg var helt forferdelig, sier Julie Remme.

Men de elsker MGP litt uansett. Det er en glitrende fest, hele konseptet.

– Folk blir engasjert, det er artig. Det er fint å  møtes og være der det skjer. Og utrolig artig at så mange feirer sammen med oss i kveld, ler hun spøkefullt.

– Jeg føler også at man blir litt takknemlig ovenfor MGP, for det at vi møttes alle sammen!