Ensemble Blå på turne

Distriktsmusiker-trioen fra Sortland spiller denne uken konserter i Lødingen og på Sortland.

Ensemble Blå består av Maria Eikefet (fiolin), Sindre Myrbostad (klaver) og Lisa Holstad (cello).  Foto: Pressefoto

Sortland

Onsdag blir det konsert i Lødingen kirke, mens det torsdag spilles opp i Kulturfabrikken.  På programmet står komponistene Mendelssohn og Ravel.

Kammermusikk av ypperste slag

Felix Mendelssohns berømte klavertrio i d-moll og Maurice Ravels forrykende duo for fiolin og cello er å finne på programmet. Ravels sonate er som et tidsbilde fra mellomkrigstiden: Ravel var en stor beundrer av impresjonisten Claude Debussy, og samtidig inspirert av den fremvoksende jazzmusikken på 1900-tallet. I tillegg har han ispedd en god del galskap og humoristiske innfall i dette fyrverkeriet av en duo, ifølge pressemeldingen.

Felix Mendelssohns klavertrio regnes blant de aller ypperste kammermusikkverkene fra romantikken, og fremføres jevnlig verden over. Stykket er kjent for sin virtuose klaverstemme, men også for sine vakre melodier. Da Robert Schumann hørte verket utbrøt han at dette var utmerket musikk som kom til å glede mennesker i mange generasjoner fremover.

Ensemble Blå består av Maria Eikefet (fiolin), Lisa Holstad (cello) og Sindre Myrbostad (klaver). Onsdag spiller de i Lødingen kirke, og torsdag blir det konsert på Kulturfabrikken i regi av Sortland Kammermusikkserie.